3D SKENERJI

Shining 3D

Za izobraževanje, vzvratni inženiring, restavratorstvo, meritve, …

Natančnost: 0,04 mm – 0,1 mm

Za vzvratni inženiring, kontrolo kakovosti, meritve, restavratorstvo, …

Natančnost: 0,005 mm – 0,03 mm

Shining 3D

3D skeniranje je ena izmed najhitreje rastočih 3D tehnologij. Z najsodobnejšo tehnologijo lahko povečate svojo konkurenčnost na trgu.

Zastopamo dve blagovni znamki, Shining3D in HP 3D:

  • Shining3D ima metrološke, ročne in laserske skenerje. Natančnost sega do 0,005mm, kar jih v sam vrh kakovosti.
  • HP je svetovno znan ponudnik IT rešitev. Od nakupa 3D skenerjev DAVID, pa so vstopili tudi na ta hitro rastoči trg.

3D skener je naprava, ki analizira predmet ali okolje za zbiranje podatkov o obliki in izgledu (npr. barva). Zbrane podatke lahko nato uporabimo za izdelavo digitalnih 3D modelov.

Zbrane 3D podatke se nato uporabi v različnih aplikacijah. Te naprave se uporablja pri produkciji filmov in video igric, vključno z virtualno resničnostjo. Prav tako se jih uporablja za industrijsko oblikovanje, ortotiko in protetiko, vzvratno inženirstvo in izdelavo prototipov, kontrolo kakovosri in digitalizacijo kultunih artefaktov.

Namen 3D skenerja je ustvariti 3D model. Ta 3D model je običajno sestavljen iz oblaka točk na površini ali trikotnikov (STL). Te točke se lahko nato uporabijo za ekstrapolacijo oblike predmeta – proces imenovan rekonstrukcija. Če se informacije o barvi zbirajo v vsaki točki, se lahko na podlagi tega določi tudi barva objekta.

3D skenerji imajo več skupnih lastnosti s fotoaparati. Kot pri njih, imajo vidno polje in lahko zajemajo predmete, ki niso zatemnjeni. Medtem, ko fotoaparat zbira informacije o barvah, skenerji zbirajo informacije o razdalji.

Slika, ki jo proizvaja 3D skener, opisuje razdalajo do površine v vsaki točki na sliki. To omogoča 3D položaj vsake točke na sliki.