K NAM JE PRIŠEL NOVI FLASHFORGE GUIDER 3 PLUS!

Dočakali smo prihod novega FlashForge Guider 3 Plus 3D printerja. Glede na izkušnje z modelom Guider IIs smo prepričani, da gre tudi tokrat za zelo zanesljiv 3D tiskalnik, vendar s to razliko, da je na Z-osi mogoče 3D printanje kar do 60 cm!

FlashForge Guider 3 Plus test 3D print

PRVI VTIS 

Že embalaža je nakazovala, da gre za 3D printer z izjemno velikim volumnom 3D printanja. Po namestitvi na svoje “delovno mesto” smo se odločili, da ga nemudoma testiramo. Nad končnim 3D modelom smo bili navdušeni, tako po velikosti, kot tudi kakovosti površine. Smo mnenja, da gre za izjemno precizen 3D printer, ki kljub temu, da ima zgolj en ekstruder, ponuja visoko hitrost 3D printanja. Ravno tako so komponente na izgled zelo kakovostne, saj dajejo občutek masivnosti in robustnosti.

FlashForge Guider 3 Plus 3D printer
FlashForge Guider 3 Plus 3D printer

ZA KOGA JE TOREJ GUIDER 3 PLUS PRAVI?

Vsekakor gre za napredni 3D printer, ki bo zadostil tudi potrebe profesionalcev. Glede na ceno morda res ni ravno primeren za začetnike kot vstopni 3D printer, pa čeprav ni uporaba Guider 3 Plus nič bolj zahtevna od tistih najbolj osnovnih 3D printerjev. Gotovo je primeren za vse tiste, ki ste imeli doslej težave z doseganjem dovolj velikega volumna svojih modelov. Z volumnom 3D printanja do 35 x 35 x 60 cm so vrata priložnosti sedaj bistveno širše odprta. Z Guider 3 Plus boste pospešili svoje proizvodnje procese in znižali stroške izdelave kosov.

FlashForge Guider 3 Plus 3D printer
FlashForge Guider 3 Plus 3D printer

VOLUMEN NE BO PREDSTAVLJAL TEŽAV, KAKO PA JE S KAKOVOSTJO 3D MODELOV?

Logično je, da človek ob tako velikem volumnu malce podvomi v samo kvaliteto končnih modelov. Na tem mestu je skrb odveč. Eden izmed pomembnih vidikov, katerega smo želeli preučiti, je tudi sama kakovost končne površine. Slednja ni vprašljiva niti pri tako visoki hitrosti 3D printanja, s katero ustvarja 3D model. Slednja je za 50% višja kot pri predhodnem modelu. Dvojni vijak na Z-osi in na novo zasnovana struktura ekstruderja zagotavljata natančno printanje vsake plasti, kar se prikaže tudi v detajlih.

Fina struktura 3D modela.

MATERIALI, KI JIH LAHKO PRINTATE Z GUIDER 3 PLUS

FlashForge Guider 3 Plus podpira tudi širok nabor materialov za 3D printanje. Ekstruder se lahko namreč segreje kar do 320°C, poleg tega pa je vlečna sila za podajanje filamenta za 50% višja, kot pri prejšnjem modelu. Obe lastnosti zagotavljata manjšo verjetnost težav, kot je recimo zamašitev šobe. Ima popolnoma odprt sistem za filamente, printate pa lahko s PLA, ABS, HIPS, PC, TPE, PETG, ASA in PA filamentov, poleg tega pa tudi filament, ki je ojačan s steklenimi oziroma ogljikovimi vlakni.

FlashForge Guider 3 Plus - materiali

Poskrbljeno je tudi za primerno shrambo filamentov. Na zadnji strani sta dve zatesnjeni komori s silica gelom in higrometrom, ki vam sporoča vlažnost, na podlagi katere lahko ukrepate. V primeru, da hočete hranjenje filamentov še nadgraditi, je na voljo tudi specializirana FlashForge Drying Station, ki bo vaše kolute brezhibno osušila.

NAJPONEMBNEJŠE FUNKCIJE

Flashforge Guider 3 Plus je opremljen s kamero za ogled poteka 3D printanja na daljavo in 7-palčnim zaslonom za enostavno upravljanje. Kalibracija Z-osi je popolnoma avtomatska, priročno pa je tudi na novo dizajnirano stikalo za odstranitev magnetne delovne podloge. Brez težav ga na delu pustite tudi čez noč, ob izpadu električnega toka pa bo po ponovnem zagonu sam nadaljeval s 3D printanjem. Za zagotavljanje zdravju primernega okolja ima vgrajen tudi HEPA 13 zračni filter, ki bo ulovil vse škodljive delce.

  • Volumen 3D printanja do 35 x 35 x 60 cm

  • Maksimalna temperatura ekstruderja: 320 °C

  • Hitrost 3D printanja: 10 – 250 mm/s

  • Kamera za nadzor nad 3D printanjem na daljavo

  • 7-palčni zaslon na dotik

  • Avtomatska kalibracija

  • Priročno stikalo za pritrditev in odstranitev delovne podloge

  • Samodejno nadaljevanje 3D printanja po izpadu električnega toka

  • HEPA 13 zračni filter

  • Enostavno vzdrževanje

NAŠE MNENJE O FLASHFORGE GUIDER 3 PLUS

Navdušeni smo predvsem nad izjemno tihim delovanjem, kar pomeni, da vas zvok ne bo motil. Ravno tako nas je impresionirala kvaliteta končne površine 3D modelov, ki jih je ustvaril Guider 3 Plus. Predvsem glede na možnost izjemne višine 3D printanja, verjamemo, da bo poleg ostalih naprednih funkcij, odprl vrata še večjemu krogu uporabnikov. Na delo z njim!

OSTALI FLASHFORGE 3D PRINTERJI