USTVARJANJE UNIKATNIH KALUPOV Z
MAYKU FORMBOX

V kolikor ste si kdaj želeli ustvarjati lastne kalupe po meri v le nekaj minutah, vam je to sedaj omogočeno z Mayku FormBox. Ta namizna naprava deluje na principu vacuuma, z njo pa lahko ustvarite kalup katere koli oblike.

Mayku FormBox - unikatni kalupi
Mayku FormBox - unikatni kalupi

Mayku FormBox že revolucionira delo nekaterih slaščičarjev in ustvarjalcev čokolade, saj ponuja možnosti samostojnega ustvarjanja kalupov po meri. Ustvarjanje lastnih kalupov vam prihrani čas, denar in omogoči višje marže za vaše podjetje.

PREDNOSTI UPORABE MAKYU FORMBOX – PERSONALIZACIJA

FormBox vam omogoča, da nadgradite svojo ponudbo izdelkov. Preprosto poiščite ali naredite svojo predlogo, nato pa po njej oblikujte svoj kalup iz katerega bo “padla” vaša čokolada! Slednje je neprecenljivo, ko gre za ustvarjanje čokoladic iz sezonskih izdelkov po meri, uporabo različnih sporočil ali logotipov.

Unikatni kalupi z Mayku FormBox
Unikatni kalupi z Mayku FormBox

ZA OBLIKO KALUPOV LAHKO UPORABITE POVSEM VSAKDANJE PREDMETE

V kolikor se predmet prilega na platformo Mayku FormBox in ustreza pravilom za vakuumsko oblikovanje (nima negativnih kotov, ostrih vogalov in navpičnih sten), boste dobili popoln kalup.  Številni slaščičarji in ustvarjalci čokoladic uporabljajo Mayku FormBox za izdelavo kalupov iz sadja, zelenjave in drugih užitnih predmetov. Kot šablone za vakuumsko oblikovanje lahko uporabite celo predmete iz gospodinjstva, kot so zvitki traku ali celo majhne krožnike in podstavke.

Vas skrbi, da vam ustvarjanje lastnih kalupov ne bo šlo od rok? Ničesar se vam ni treba bati, le nekaj osnovnih korakov je potrebno upoštevati.

KAKO PA USTVARITI POPOLNOMA UNIKATNE KALUPE? ODGOVOR JE TUDI 3D PRINTANJE…

Ob odločitvi, da ustvarite povsem unikatne kalupe za čokolado ali zgradite celo lastno blagovno znamko, boste zaradi edinstvenosti gotovo izstopali od konkurence. To se najlažje izvede s pomočjo 3D printanja. 3D tiskalnik namreč omogoča izdelavo predmeta kakršne koli oblike. Slednjega morate zatem le še postaviti v FormBox.

Unikatni kalupi za čokolado - Mayku FormBox
Unikatni kalupi za čokolado - Mayku FormBox

Veliko jih gotovo nima 3D tiskalnika, zato je smiselno povezovanje z drugimi ustvarjalci, v kolikor pa bo uporaba večkratna, se definitivno splača investirati v nakup enega. V kombinaciji z Mayku FormBox boste na takšen način ustvarili že na videz privlačno sladico.

ROČNA IZDELAVA MODELČKOV ZA KALUPE

Ste vešči ročnih spretnosti? Tudi če ne, modele je možno izdelati iz mnogo različnih materialov, kot sta glina in les. Marsikaj lahko uporabite, da pridete do svojih kalupov.

KAJ VSE PA LAHKO VLIJETE V KALUPE, NAREJENE Z MAYKU FORMBOX?

Vse Mayku folije so varne za hrano in vzdržljive, kar pomeni, da lahko vedno uporabljate isti kalup z različnimi sestavinami, vsaj dokler upoštevate vsa pravila vakuumskega oblikovanja. Lahko zmešate več vrst čokolade, z njo zalijete različne bonbone, karamelo ali žele. Pazite le, da ne presežete temperature, ki jih lahko prenese folija.

Sedaj, ko se nam vsem cedijo sline, gremo lahko kar veselo na delo z idejami s pomočjo Mayku FormBox…

ODLIČNA KOMBINACIJA – MAYKU FORMBOX in…