Z MAYKU FORMBOX DO UNIKATNE OBLIKE ČOKOLADE

Bi rekli, da je lahko Mayku FormBox tudi izvrsten “chef”?

Čokolado poznamo že vrsto let. Redki je ne marajo, večini pa se že ob misli nanjo pocedijo sline. Pred časom so izdelovalci začeli dodajati različne okuse in pripravljati različne mešanice, v zadnjem času pa v ospredje prihaja tudi oblika, ki jo dosežemo z različnimi metodami modeliranja. Nenazadnje jemo tudi z očmi, se strinjate?

Na tem mestu vam lahko pomaga Mayku FormBox, s katerim lahko z modeliranjem ustvarite unikatne kalupe za čokolado. Kako priti do prav posebne oblike, ki bo že zgolj ob pogledu vzburila brbončice?

  • 1. SKICIRANJE OSNOVNE OBLIKE ČOKOLADE

  • 2. USTVARJANJE 3D MODELA ČOKOLADE V 3D PROGRAMU

  • 3. 3D PRINTANJE MODELA, IZ KATEREGA BOMO Z MAYKU FORMBOX NAREDILI KALUP

  • 4. USTVARJANJE KALUPA Z MAYKU FORMBOX

  • 5. UŽIVANJE V UNIKATNI ČOKOLADI!

1. SKICIRANJE OSNOVNE OBLIKE ČOKOLADE

Že takoj lahko pokažete vso svojo ustvarjalnost, meja je zgolj domišljija, saj vam Mayku FormBox omogoča, da izdelate karkoli. Najbolje je, da izrišete dejansko velikost čokolade, vsekakor pa se ne bojte preizkusiti različnih modelov. V našem primeru je Elise Epices iz Arts Gourmands v Parizu oblikovala zanimiv čokoladni model, in sicer zemljevid dela mesta.

2. USTVARJANJE 3D MODELA ČOKOLADE V 3D PROGRAMU

Za oblikovanje čokoladnega kalupa je potrebno izdelati 3D model in ga nato natisniti s 3D printerjem. Priporočena je dejanska velikost, v kolikor pa je želja po večji, se preprosto poveča debelina modela za čokolado.

Ko je osnovna oblika pripravljena, je "mesto čokolade" natisnjeno s 3D printerjem. V našem primeru so mestne ulice natisnjene navzgor približno 4 mm, kar ustreza 50% celotne debeline čokoladice.

V kolikor želite ustvariti edinstven kalup za čokoladne ploščice, lahko dodate celo svoj logotip. Mayku FormBox lahko zajame podrobnosti, drobne kot pesek.

3. 3D PRINTANJE MODELA

Pri 3D printanju šablon za oblikovanje v vakuumu obstaja nekaj osnovnih zahtev. Če za izdelavo predlog uporabljate FFF 3D tiskalnik, morate zmanjšati višino plasti, povečati debelino stene in uporabiti toplotno odporen material. To vam bo pomagalo narediti kakovostno predlogo za večkratno uporabo.

Kakorkoli, uporaba 3D printerja, ki uporablja smolo (SLA 3D tiskalnik), je najboljša izbira, če želite dobiti popolnoma gladko in podrobno površino.

4. USTVARJANJE KALUPA Z MAYKU FORMBOX

Pri izdelavi lastnih kalupov za čokolado priporočamo uporabo prozornih listov (Clear Sheets) debeline 1 mm. S tem prozornim materialom boste lahko ustvarili trpežne kalupe, ki so enostavni za uporabo in čiščenje.

5. UŽIVANJE V UNIKATNI ČOKOLADI!

Z Mayku FormBox smo sedaj uspeli izdelati unikaten kalup za čokolado. Vse kar morate storiti je, da ga napolnite z najljubšo čokolado in uživate v njej.