SPECIFIČNA UPORABA hyperMILL

V MEDICINSKI INDUSTRIJI

“Podjetje Aesculap je izbralo hyperMILL leta 2008 s ciljem za povečanje produktivnosti. Implementacija hyperMILL CAM programske opreme je bila namenjena hitrejši izdelavi varnih NC programov na strojih. Čase obdelave je bilo treba skrajšati brez izgube kakovosti. Zahvaljujoč hyperMILL smo lahko hitro dosegli te cilje.”

Frank Fedtke, Technology Development, Aesculap AG

KOLENSKA PROTEZA

Vsaka komponenta kolenske proteze predstavlja različne proizvodne izzive – različne geometrije stegnenične in tibialne komponente. Material, ki ga je težko obdelati, kot je kobalt-krom v stegneničnem delu in UHMWPE v vložkih. S hyperMILL ste pripravljeni na vse izzive rezkanja protez za koleno.

GLAVA STEGNENICE

hyperMILL 3D in 5-osne strategije so popolne za kompleksne geometrije. S sodčkastimi rezalniki za lahko dosežete ogromne prihranke časa ali uporabite posebna orodja s funkcijo “Free Tip Geometry”. Zahvaljujoč modulu “Virtual Machining” lahko že v simulaciji vidite, kaj se bo na stroju dogajalo.

hyperMILL femoral component
hyperMILL inlay

NALEŽNA PLOŠČA

Izkoristite učinkovite orodne poti za obdelavo naležnih plošč za proteze kolena. Polietilena z ultra visoko molekulsko maso ni enostavno obdelati. Zmogljiva baza podatkov o orodjih in vmesniki do katalogov orodij zagotavljajo zanesljive postopke in zagotavljajo odlične končne površine pri obdelavi plastike.

KOLČNE PROTEZE

Izdelava kolčnih protez zahteva znanje in izkušnje na številnih področjih. Prototipe, izdelane iz masivnih blokov ali kovaških matric za proizvodnjo, je mogoče brez težav obdelati v najvišji kakovosti.

KOLČNO DEBLO

Želite strojno obdelati prototipe in proizvodne komponente? S hyperMILL lahko brez težav ustvarite popolne orodne poti za vaše strojno orodje. Zahvaljujoč preverjenim strategijam in tehnološkim parametrom lahko varno in zanesljivo obdelujete titanove zlitine. Brez težav je možna tudi uporaba posebnih in oblikovnih orodij.

hyperMILL hip stem
hyperMILL forging die

MATRICA ZA IZDELAVO ORODIJ

Orodja za izdelavo medicinskih delov? S hyperMILL je možna proizvodnja matrice za kolčne proteze vrhunske kakovosti. Zmanjšate sekundarne operacije zahvaljujoč brezhibnim površinam. Ali izdelujete različne družine delov? Avtomatizacija v hyperMILL znatno skrajša čas programiranja.

KOSTNE PLOŠČE

Uspešno rezkanje kostnih plošč je odvisno od številnih dejavnikov. Za njihovo obdelavo v samo eni nastavitvi je potreben sistem CAM z zanesljivimi 5-osnimi zmogljivostmi. hyperMILL ponuja zanesljive orodne poti za zahtevne titanove materiale.

REZKANJE S hyperMILL 5-OSNIMI STRATEGIJAMI

Zanesljivo rezkanje kostnih plošč s 5-osnimi strategijami v samo eni nastavitvi. Dosežite najboljšo površinsko obdelavo brez prehodov in zmanjšajte sekundarne operacije. S hyperMILL lahko hitro in enostavno programirate stožčaste navoje z orodji za oblikovanje.

hyperMILL bone plates

VELIKA PREDNOST PRED KONKURENCO

Ali izdelujete veliko različic kostnih plošč v različnih velikostih?  Z edinstveno tehnologijo avtomatizacije v hyperMILL jih lahko programirate v rekordnem času.

IMPLANTATI ZA HRBTENICO

Implanti za hrbtenico so izjemno raznoliki. Cervikalne plošče, hrbtenične kletke ali stabilizacijski sistemi predstavljajo proizvajalcem velik izziv. Tudi tukaj je pomembno, da lahko hitro generiramo NC kode.

HRBTENIČNE KLETKE

Ali rezkate hrbtenične implantate iz trdnega plastičnega bloka? PEEK obdelava je preprosta zaradi preizkušenih strategij grobe in končne obdelave. Orodne poti v hyperMILL zagotavljajo najvišjo kakovost obdelave.

hyperMILL spinal cages

CERVIKALNE PLOŠČE

Rezkanje cervikalnih oziroma vratnih plošč iz titana zahteva ustrezne strategije in parametre. Z zmogljivo bazo podatkov orodij lahko programirate in rezkate svoje dele priročno in učinkovito. Zahvaljujoč zanesljivi 5-osni tehnologiji, tudi v samo eni nastavitvi.

Kot vidite, hyperMILL CAM programska oprema podjetja OPEN MIND Technologies se odlično obnese tudi na področju medicine, s čimer dokazuje, kako široko uporabna je. Napredne rešitve prinašajo znižanje stroškov in krajši čas proizvodnje najrazličnejših oblik delov.

Uporaba hyperMILL CAM programske opreme v medicinski industriji