hyperMILL PONUJA ŠE ZMOGLJIVEJŠO “END-TO-END” CAM REŠITEV

Več funkcij, optimizirane strategije, velike izboljšave: OPEN MIND je nadgradil svojo programsko opremo hyperMILL CAM za NC programiranje. Sem spadajo optimizacije za hyperMILL VIRTUAL Machining, izboljšave 5-osnih strategij za boljše rezultate v smislu kakovosti površine in nove možnosti za 2D funkcionalnosti.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev

Zagotavlja najbolj kvalitetno obdelavo površine.

OPTIMIZIRANA CAM PROGRAMSKA OPREMA ZA NC PROGRAMIRANJE

hyperMILL VIRTUAL Machining predstavlja zanesljivo generiranje, optimizacijo in simulacijo NC kode. Z zbirko ciljno usmerjenih rešitev se lahko modul Virtual Machining uporabi za preslikavo vseh korakov v CNC proizvodnji za popoln nadzor procesa. Modularna tehnologija zdaj podpira tudi programe aditivne proizvodnje. Modul Optimizer, ki ponuja zmogljive algoritme za učinkovito večosno obdelavo, ima tudi funkcijo »Optimized Table-Table Logic« za enostavno programiranje in krajši čas med rezi.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev Virtual Machining

hyperMILL VIRTUAL MACHINING.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev Virtual Machining simulacija

Simulacija.

Uporabnik izbere razdaljo, Optimizer pa samodejno izračuna varne razdalje z uporabo neobdelanega dela, komponente in spon, izbranih na seznamu opravil. Določena razdalja se ohranja od vseh komponent, zaporedja gibanja pa se optimizirajo samodejno. Prav tako nova funkcija neposrednega prenosa podatkov v CONNECTED Machining modulu zagotavlja dodatno varnost med vnašanjem orodja. Namesto ročnega vnosa se parametri prenašajo neposredno iz hyperMILL v krmilnik.

BREZHIBNA SINTEZA VIRTUALNEGA IN RESNIČNEGA SVETA

Trije moduli znotraj hyperMILL VIRTUAL Machining skrbijo za brezhibno združevanje virtualnega in resničnega sveta ter tvorijo jedro simulacijske rešitve:

  • Modul “Center” virtualno preslika realne obdelovalne situacije za stroj in krmilnik ter jih simulira na podlagi NC kode.

  • Modul “Optimizer” ponuja zmogljive algoritme, ki zagotavljajo učinkovito večosno obdelavo. Prav tako samodejno prepozna najboljši naklon za vrhunske rezultate obdelave površine.

  • Modul “CONNECTED Machining” omogoča poglobljeno mreženje in sinhronizacijo s strojem.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev Optimizer

Optimizer.

INTELIGENTNA PORAVNAVA KOMPONENT

Drugo orodje za zagotavljanje večje učinkovitosti pri obdelavi je inteligentna poravnava komponent v CAM v realnem času z uporabo hyperMILL BEST FIT. Neporavnana komponenta se na stroju sondira s pomočjo “3D probing”, točke sondiranja pa se pošljejo nazaj v CAM v obliki merilnega dnevnika. hyperMILL BEST FIT nato natančno prilagodi NC kodo dejanskemu položaju komponente. Prilagojena NC koda se naknadno simulira na dejanski nastavitvi vpenjanja in samodejno optimizira.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev 3D probing

3D PROBING.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev Best Fit

Best Fit.

5-OSNA RADIALNA OBDELAVA

Strategije obdelave za 2,5D, 3D, HSC, rezkalne in 5-osne aplikacije ponujajo idealno rešitev za vsako obdelovalno situacijo. Nova strategija “Flow Equidistant” je prva te vrste, ki podpira generiranje poti orodja s stalnim podajanjem za navpične in zahtevne površine. To pomeni, da je te površine mogoče integrirati v celotno zaporedje obdelave in izvesti v enem koraku. S tem je zagotovljena najvišja kakovost obdelave površine.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev Smooth Overlap

Smooth Overlap.

Namenski 3-osni strojni način v veliki meri poenostavi uporabo radialne obdelave, funkcijo “Smooth Overlap” pa je mogoče uporabiti za območje rezkanja brez izbire mejne krivulje.

PROGRAMIRANJE ZA STRUŽENJE JE ŠE HITREJŠE IN ENOSTAVNEJŠE

hyperMILL zdaj ponuja priročno programiranje za dvostransko obdelavo na strojih z glavnim in nasprotnim vretenom. Obdelovalna opravila so preprosto programirana pod vsebnikoma “Main Spindle” in “Counter Spindle”, ki jih dodeli ustrezni strani obdelave. NC izhod z glavne in nasprotne strani ter prenos komponent se izvaja v enem NC programu s strojnim modelom in postprocesorjem.

hyperMILL CAM programska oprema end-to-end rešitev Smooth Overlap