HYPERMILL CAD/CAM AVTOMATIZACIJA

hyperMILL CAD/CAM programska oprema

Naši partnerji, podjetje OPEN MIND ugotavlja, da je povpraševanje po standardiziranem CAM programiranju vse večje.

Strokovnjaki za CAD/CAM v podjetju OPEN MIND Technologies AG so zaznali močan trend k avtomatizirani generaciji programov. Inovatorji v industriji ocenjujejo, da se je število avtomatiziranih projektov med uporabniki programske opreme hyperMILL CAD/CAM v letu 2020 potrojilo. Hkrati se je občutno povečalo tudi povpraševanje po hyperMILL CAD/CAM avtomatizaciji z izvedbo “Automation Advanced Center”, saj ta različica ponuja obsežen nabor orodij za avtomatizacijo.

“Čim močnejši postanejo obdelovalni centri in orodja, bolj pogosto programiranje CAM postane ozko grlo,” pojasnjuje Rico Müller, vodja projekta za avtomatizacijo CAD/CAM pri OPEN MIND Technologies AG. »Podjetja iščejo rešitve, ki jim omogočajo, da z avtomatizacijo procesov izboljšajo svoje CAM programiranje. Tudi najbolj zapleteni in raznoliki obdelovanci so ustvarjeni na podlagi številnih podobnih postopkov, ki jih je mogoče standardizirati. V programski opremi hyperMILL CAD/CAM so že nekaj časa na voljo zbirke orodij, prepoznavanje funkcij in makri za standardizacijo. Zdaj se v proizvodni industriji vedno bolj uporabljajo za avtomatizacijo ustvarjanja programov CAM”, še dodaja.

hyperMILL CAD/CAM avtomatizacija

HyperMILL CAD/CAM avtomatizacija

OD STANDARDNEGA PROGRAMIRANJA DO AVTOMATIZACIJE PROCESOV S HYPERMILL CAD/CAM

Tudi osnovna različica hyperMILL CAD/CAM Automation Center omogoča uporabnikom avtomatizacijo postopka ustvarjanja delovnih seznamov ter izbiro in namestitev vpenjalnih naprav. Poleg tega je za vse programerje mogoče določiti enoten postopek. Napredna različica omogoča definiranje in standardizacijo celo zapletenih procesov. Rešitev se osredotoča predvsem na posamezne elemente CAD modela. Definirati je možno vse od korakov za pripravo in programiranje podatkov, do simulacije in generiranja NC programov. Ko je proizvodni postopek opredeljen, ga je mogoče uporabiti za vse nove komponente, pri čemer se zažene samodejno. V kolikor obstajajo odločitve, ki jih v avtomatiziranem postopku ni mogoče sprejeti s popolno gotovostjo, je uporabnik pozvan, da med izvajanjem programa sprejme ustrezne odločitve. Uporabnik je interaktivno voden skozi posamezne korake postopka, kar skrajša čas programiranja.

DODANA CAM KOMPETENCA

Možnost učinkovitega ustvarjanja lastnih rešitev za avtomatizacijo povečuje programsko znanje naših strank,” zagotavlja Rico Müller. »Po eni strani vidimo, da uporabniki programske opreme hyperMILL CAD/CAM, dobivajo povsem nov pogled na svoje procese. Slednji ponovno pregledujejo svoje procese s ciljem njihove optimizacije. Drug vidik je, da avtomatizacija pokriva številne preproste naloge. Sedaj lahko tehnolog vstavi že od samega začetka vpenjalne naprave ali luknje za programiranje. To daje uporabnikom več časa za optimizacijo bolj zapletenih nalog.”

STORITVE IN INTERNI PROJEKTI

Razpoložljivost hyperMILL CAD/CAM Automation Center Advanced je zdaj odprla avtomatizacijo CAM vsem podjetjem, ki si zaradi strogih zahtev glede notranje zaščite ne smejo privoščiti uporabe storitev zunanjih programerjev. Podjetja v vseh panogah, ki proizvajajo lastne izdelke, so zdaj lahko dobro pripravljena na CAM avtomatizacijo.
hyperMILL CAD/CAM avtomatizacija
Stvari so za pogodbene proizvajalce nekoliko težje, vendar imajo še več koristi od pospešenih procesov. “V enem projektu smo lahko vzpostavili avtomatizirane procese za pogodbenega proizvajalca, zdaj pa se uporablja za obdelavo naročil prek spletnega portala s CAD prenosom podatkov,” pravi Rico Müller.