INTELIGENTNA PORAVNAVA DELOV

Best fit alignment

Porabite veliko časa, truda in potrpljenja za poravnavo kosov ali dela na stroju in na koncu vaš izdelek ne ustreza merilom?

Za vas imamo preprosto in učinkovito rešitev za tovrstno težavo!

Zahvaljujoč hyperMILL BEST FIT se s preprostim pritiskom na gumb odpravijo vse negotovosti, povezane s kritičnimi vmesnimi površinami. Ko boste sedaj odprli vrata stroja po obdelavi, ne boste imeli več neprijetnih presenečenj. Strokovnjaki iz OPEN MIND Technologies AG  s hyperMILL BEST FIT zagotavljajo, da je postopek varen in natančen.

“Zahvaljujoč hyperMILL BEST FIT je zamudno in nezanesljivo poravnavanje komponent na stroju stvar preteklosti. hyperMILL zazna situacijo na stroju in virtualno poravna del.”

Manfred Guggemos, produktni vodja, OPEN MIND Technologies AG 

KONVENCIONALNA PORAVNAVA DELOV – VELIKO TRUDA OB NIZKI STOPNJI VARNOSTI

Do zdaj je bila običajna praksa prilagajanja dela in vpenjanja v stroju pogojem NC programa. Del je poravnan ročno, z uporabo merilnika številčnic, ciklov krmilnika in veliko mere skrbi. Realni svet (vpenjanje) je prilagojen virtualnemu svetu (programiranje). To je dolgotrajen postopek, ki se pogosto ponovi večkrat, vendar je rezultat na koncu pogosto negotov, kar predstavlja resnično težavo za vse vpletene, bodisi upravljavce strojev, vodje oddelkov ali vodstvo.

Manual

PORAVNAVA V REALNEM ČASU S hyperMILL BEST FIT – HITRO, VARNO, NATANČNO

S sistemom hyperMILL BEST FIT je razvit inteligenten postopek poravnave delov, ki je integriran v sistem CAM in ponuja učinkovito rešitev te težave. Ideja v ospredju je seveda poravnava v realnem času v CAM. Neporavnani del se na napravi preizkusi s 3D-sondiranjem, točke sondiranja pa se pošljejo nazaj v sistem CAM v obliki poročila o sondiranju. Nato hyperMILL BEST FIT NC kodo natančno prilagodi dejanskemu položaju. Na tak način je virtualni svet (programiranje) prilagojen resničnemu svetu (vpenjanje), in ne obratno! Prilagojena NC koda nato v virtualnem stroju simulira dejansko nastavitev vpenjanja in samodejno optimizira z NC Optimizer. Za zagotovitev varnega in natančnega postopka upravljavec stroja nato izvede preverjanje, zatem pa začne z obdelavo, ne da bi mu bilo treba ročno poravnati komponento na stroju. Prednosti vključujejo ogromen prihranek časa, varno obdelavo in zagotovljene procese!

Best Fit

hyperMILL BEST FIT

Na posnetku zgoraj lahko vidite, zakaj je hyperMILL BEST FIT tako edinstven in na kakšen način lahko izkoristite to inovativno tehnologijo.

LASTNOSTI:

 • Hitro in zanesljivo poravnavanje delov v sistemu CAM v realnem času
 • Simulacija dejanskega položaja dela v virtualnem stroju
 • NC izhod na dejanskem položaju dela
 • Samodejna kompenzacija omejitev in trkov stroja

PREDNOSTI:

 • Varna obdelava
 • Kompleksna vpenjalna/merilna oprema ni potrebna
 • Zagotovljeni časi in postopki namestitve
 • Veščine vpenjanja/poravnave niso potrebne
 • Manjši napor pri projektiranju → Pomožna geometrija ni potrebna
 • Prilagoditev ničelne točke na krmilniku ni potrebna
 • Preprosto prilagajanje programiranja drugemu stroju
Nenatančni surovi deli

Nenatančni surovi deli.

Ulitki/varjeni deli

Ulitki/varjeni deli.

Kovani deli

Kovani deli.

Deli narejeni z dodajno tehnologijo.

Deli narejeni z dodajno tehnologijo.

Drugo vpenjanje/popravilo

Drugo vpenjanje/popravilo.

Drugo vpenjanje/popravilo

Drugo vpenjanje/popravilo.