NOVI FLASHFORGE CREATOR 4

Pred kratkim je tudi v 3WAY prispel najnovejši 3D printer blagovne znamke FlashForge. Gre za model Creator 4, ki ponuja ogromen volumen 3D printanja. Predvsem s slednjim in pa dvema ekstruderjema, visoko kompatibilnostjo materialov in preciznostjo bo zadovoljil široko paleto najzahtevnejših uporabnikov, ki si želijo tiskalnika industrijske kakovosti.

FlashForge Creator 4
FlashForge Creator 4

PRVI VTIS

Ob dejstvu, da ga je zaradi velikosti precej težje spraviti skozi vrata, Creator 4 že na videz daje občutek visoke kakovosti. Predstavlja vrhunski produkt, ki bo na trgu zakrpal vrzel potreb po profesionalnem printanju velikih volumnov, vendar po dostopnejši ceni.

FlashForge Creator 4
FlashForge Creator 4

PRVI PRINT

Seveda je tudi nas takoj zanimalo, kakšen končni produkt nam lahko izdela Creator 4. Zagon 3D printerja je enostaven in kmalu smo lahko začeli printati model rakete, visok skoraj 50 centimetrov. Največji možen volumen 3D tiska znaša kar 40 x 35 x 50 cm. Po dobrih trinajstih urah je bil izdelek končan. Raketa je bila visoka nekaj manj kot 50 centimetrov, kompaktna in brezhibno sprintana.

INDUSTRIJSKA KAKOVOST NA VAŠI MIZI

Creator 4 omogoča izdelavo prototipov, na drugi strani pa tudi končne izdelke ali polizdelke za potrošnike. Na voljo je v treh različicah, s čimer je uporabna vrednost tega 3D printerja precej razširjena. Izbirate lahko med različicami 4-F, 4-A in 4-S.

FlashForge Creator 4

Osnovni model ponuja ekstruder, ki se segreje do 265°C in je namenjen za printanje s fleksibilnimi filamenti. Razred višje je model 4-A, ki z 320°C ekstruderjem podpira materiale kot so PC, PA, PETG, ASA, ABS in PLA. Najbolj vsestranski pa je Creator 4-S, kateremu se ekstruder segreje do 360°C in omogoča printanje tudi z materiali iz ogljikovih vlaken.

Ekstruder 4-F
Ekstruder 4-A
Ekstruder 4-A

Za najvišjo kakovost izdelkov, 3D tiskalnik Creator 4 ponuja tudi ogrevano komoro, ki se segreje do 65°C. To je ključno, posebno pri tiskanju s filamenti kot so ABS, PC, in PA, ki zahtevajo višjo temperaturo za preventivo pred hitrim  krčenjem in zvijanjem.

Ogrevana komora

Programska oprema je preprosta in uporabniku prijazna, saj se ustrezna temperatura za printanje nastavi samodejno. Vgrajen je tudi HEPA 12 zračni filter, ki ujame škodljive delce in tako omogoča, da lahko brez težav tiskate v notranjih prostorih. Omeniti velja tudi 7-palčni zaslon na dotik in pa vgrajeno kamero za spremljanje tiskanja na daljavo.

FLASHFORGE LE ŠE POVEČAL SVOJ ŠIROK NABOR 3D PRINTERJEV

V paleti FlashForge 3D printerjev se je tako znašel še največji izmed njih in zaokrožil še večje število uporabnikov. Pri nas so sedaj na voljo Adventurer 3 in 4, Creator Pro 2, Creator 3 in Guider IIs.

Prva dva sta primerna predvsem začetnikom, medtem ko sta Guider IIs in Creator 3 namenjena že profesionalni namizni uporabi. Creator Pro 2 z dvema ekstruderjema predstavlja idealno sredino med omenjenimi tiskalniki. Z modelom Creator 4 pa je FlashForge ponudil možnost tudi tistim, ki si želijo velikega volumna 3D printanja ob največji kvaliteti in naboru materialov.

DODANA VREDNOST TUDI ZA 3WAY

Creator 4 je seveda zanimiv tudi za nas, saj omogoča tiskanje večjih volumnov. Velikokrat moramo opraviti storitev, ki dimenzijsko presega kapaciteto 3D printerjev. Kose je torej potrebno lepiti, spoje pa kakovostno obdelati, kar seveda vzame nekaj časa. Sedaj bo ta problem na sporedu veliko redkeje.