3D PRINTER FLASHFORGE ADVENTURER  3
KOT ZANIMIVA IN KORISTEN DEL UČNE OPREME

3D printer FlashForge Adventurer 3 je po novem del učne opreme v eni izmed belgijskih šol, vpeljava v učni proces pa je prispevala tudi k novi platformi sodelovanja šol in podjetij za 3D printanje.

V zadnjih letih se je s hitrim razvojem izobraževanja v različnih državah tehnologija 3D tiskanja popularizirala in začela uporabljati tudi v izobraževanju. 3D printer je lahko uporabna naprava v vsakdanjem življenju, zato je prav, da se naučijo rokovanja z njim.

Kot učna oprema so 3D tiskalniki veliko pozornosti deležni tudi v izobraževalnih ustanovah zaenkrat predvsem v tujini. Gojenje inovativnih in tehničnih talentov je postalo eden najpomembnejših trendov na področju izobraževanja.

Danes bo v novici predstavljena belgijsko šola, GTI Beveren, in sicer njihova uporaba 3D tiskanja v učnem procesu.

Šola, ki uporablja 3D tehnologijo kot učno opremo.

Šola, ki uporablja 3D tehnologijo kot učno opremo.

NAČELO: Razvoj talentov tudi na področju dela s 3D tiskalniki

GTI Beveren je STEM šola (science, technology, engeneering and mathematics), ki vključuje tri oddelke, od osnovne do srednje šole. Njihovo načelo je kombinirati nastajajočo tehnologijo s poučevanjem in sodelovanjem šole ter podjetja, s tem pa si prizadevati k razvijanju talentov vsakega učenca.

V šoli so navdušeni nad 3D opremo.

V šoli so navdušeni nad 3D opremo.

Pred kratkim se je šola združila s podjetjem Flashforge in pridobila deset tiskalnikov Adventurer 3 v svoj šolski laboratorij za poučevanje učencev na področju naravoslovnih in tehnoloških znanosti.

Učenci med ustvarjanjem 3D modela v programu.

Učenci med ustvarjanjem 3D modela v programu.

Učenci med ustvarjanjem 3D modela v programu, ki ga bodo kasneje natisnili s 3D printerjem..

Učenci med ustvarjanjem 3D modela v programu.

DODANA VREDNOST UPORABE 3D PRINTERJA V UČNEM PROCESU

Največji obseg učenja imajo učenci stari med 12 in 14 let, učno obdobje ene stopnje pa je približno 10 tednov. Vsebine so v glavnem 3D tiskanje in osnovni 3D risarski načrti v programu.

Za boljšo uporabo 3D printerja Adventurer 3 je šola namestila tudi Xbox Kinect za 3D skeniranje. Gre za igro, ki zaznava gibanje in s tem omogoča študentom, da sami skenirajo in tiskajo s 3D tiskalnikom, kar prispeva k zabavi pri poučevanju.

Razlog, zakaj je GTI Beveren za svojo prvo izbiro izbral 3D printer Adventurer 3, je ta, da je ta printer preprost in enostaven za uporabo, njegovo inteligentno delovanje pa je primerno za mlade študente. Popolnoma zaprta zasnova kabine zagotavlja varnost študentom, ko ga uporabljajo, kar pomeni, da ne more priti do nevšečnosti.

3D printer FlashForge Adventurer 3 je enostaven za uporabo.

3D printer FlashForge Adventurer 3 je enostaven za uporabo.

Čeprav je to šele prvi korak učenja oblikovanja 3D modela, jih lahko te prakse spodbudijo k ustvarjanju bolj domiselnih in kreativnih izdelkov za oblikovanje in delo na 3D printerjih.

Učenci lahko ustvarjajo domiselne kreacije s 3D printerji.

Učenci lahko ustvarjajo domiselne kreacije.

3D PRINTER POSTAJA VSE BOLJ POPULAREN DEL UČNEGA PROCESA

Popularizacija za delo s 3D printerji ponuja več študentom možnosti za učenje in obvladovanje sorodnih tehnologij.

Kot nov način poučevanja, 3D modeliranje spodbuja domišljijo učencev ter dodatno krepi njihovo ustvarjalnost in praktične sposobnosti. Hkrati spodbuja študente, da prevzamejo pobudo za spoznavanje interdisciplinarnih znanj in veščin. S 3D printerji lahko sedaj ustvarjajo nekaj povsem novega.

3D modeliranje in 3D printanje spodbuja domišljijo učencev ter dodatno krepi njihovo ustvarjalnost in praktične sposobnosti.

3D modeliranje spodbuja domišljijo učencev ter dodatno krepi njihovo ustvarjalnost in praktične sposobnosti.

FLASHFORGE SI PRIZADEVA K NOVIM IZOBRAŽEVALNIM REŠITVAM S 3D TISKALNIKI

Flashforge je pozorno spremljal uporabo 3D tiskalnikov v izobraževanju. Kot vodilno podjetje v industriji 3D printanja se Flashforge globoko zaveda svojega poslanstva in se že dolgo zavzema za izboljšanje inovativne sposobnosti učencev, da bi zagotovil boljše izobraževalne rešitve.

V prihodnosti upamo, da bomo 3D printerje lahko prenesli v več šol in zavodov, s čimer bomo okrepili teoretično znanje in praktične sposobnosti učencev. Hkrati verjamemo, da ta nova tehnologija prinaša novo energijo v izobraževalno industrijo ter spodbuja močan razvoj sodelovanja med šolami in podjetji ter visokokakovostno usposabljanje talentov.

3D tiskalniki, pripravljeni za ustvarjanje.

Vsak 3D printer na šoli je pripravljen za ustvarjanje.

POGLEJTE SI NAŠO PONUDBO OSTALIH PRIROČNIH 3D PRINTERJEV