ADAPTER ZA KOLUTE FILAMENTOV NA FLASHFORGE ADVENTURER 3

Imate problem, ker na svojem 3D printerju, FlashForge Adventurer 3, ne morete printati s kilogramskimi koluti filamentov? Za vas ponujamo rešitev, ki si jo lahko izdelate doma, ravno s pomočjo 3D tiskalnika.

FlashForge Adventurer 3 - filament adapter

Na 3D printerju Adventurer 3 je z adapterjem, ki ga lahko sprintate sami, možno tiskati tudi s kilogramskimi koluti.

FlashForge Adventurer 3 je izvrstni vstopni 3D printer. Je priročnih dimenzij, zato ga lahko postavite praktično kamorkoli. Kompatibilen je s precej široko vrsto materialov, kar zadostuje začetnikom, ki so se šele začeli ukvarjati s 3D printanjem.

Ima pa eno pomanjkljivost, in sicer zaradi majhnosti sprejme v svoje ohišje le 0,5-kilogramske kolute filamentov. Slednji glede na količino filamenta, ki jo potrebujemo za izdelavo določenega produkta, načeloma zadostujejo, vendar sčasoma z njimi pridelamo več ostankov.

FlashForge Adventurer 3 - filament adapter
FlashForge Adventurer 3 - filament adapter

Za vse obstaja rešitev. Kaj torej narediti, da boste lahko na Adventurer 3 printali tudi s kilogramskimi koluti? Predstavljamo vam preprosto rešitev, in sicer nastavek oziroma adapter, ki ga namestite na 3D printer Adventurer 3 in nanj obesite večji kolut. Najbolj elegantno pri vsem tem pa je, da si ga lahko izdelate sami, in sicer z lastnim printerjem. Tako je, lahko si ga sprintate, potrebujete le CAD model. Za slednjega se lahko brez težav obrnete na nas.