KATERI 3D TISKALNIK JE PRAVI ZA VAS?

Vsi FFF (Fused Filament Fabrication) FlashForge 3D tiskalniki so sposobni natisniti predmet katere koli oblike. Kakšne so torej razlike med njimi? To vprašanje si pogosto postavi vsak, ki se odloča za nakup 3D printerja.

Na splošno se cene 3D tiskalnikov razlikujejo glede na različne funkcije, ki jim dodajo vrednost. Tako kot z vsemi mobilnimi telefoni lahko kličemo, pošiljamo sporočila, slikamo in brskamo po internetu, so nekateri dragi, saj imajo dodane naprednejše funkcije.

FlashForge 3D tiskalniki

Glavne funkcije, ki dodajo vrednost 3D tiskalnikom so:

  • Večji volumen 3D printanja,
  • Napredna izravnava delovne plošče,
  • Ogrevana komora,
  • Višja temperatura 3D printanja,
  • Podprtost različnih filamentov,
  • Internet/WiFi povezljivost,
  • Zunanji videz.

1. 3D TISKALNIK KOT “IGRAČA ZA ODRASLE”

Nekateri se s 3D tiskalnikom samo “igrajo”. Kar natisnejo, radi pokažejo drugim in slednje delijo tudi na različnih družbenih omrežjih. Menijo, da je ustvarjanje s 3D tiskalnikom zabavno. Vsekakor je za takšne posameznike 3D tiskalnik čudovita “igrača” oziroma orodje za ustvarjanje, ki izkazuje visokotehnološki življenjski slog.

Priporočena 3D tiskalnika:

Zgornja Flashforge 3D tiskalnika sta namenjena začetnikom in vsebujeta sodobne funkcije, kot so povezava WiFi, kamero za nadzor printanja, zaslon na dotik in shranjevanje v oblaku.

2. MOST MED VSTOPNIMI IN NAPREDNIMI 3D TISKALNIKI

Po osvojitvi osnovnih veščin 3D tiskanja si nekateri želijo iti dlje in postati izkušen uporabnik. Ko se drugi srečajo s težavami, jih slednji lahko z izkušnjami premostijo. Na tem mestu so prava izbira napredni 3D tiskalniki.

Priporočena 3D tiskalnika:

Creator Pro 2 ima dva ekstruderja, kar je pomembna lastnost. Z neodvisnima dvojnima ekstruderjema lahko na Creator Pro 2 hkrati tiskate z dvakrat hitreje ali pa z dvema različnima barvama filamenta.

Poleg tega napredni FlashForge 3D tiskalniki podpirajo več materialov za 3D tiskanje. Poleg pogosto uporabljenih filamentov, kot sta PLA in PETG, lahko na Guider IIs tiskate s fleksibilnimi filamenti, kot sta ABS in ASA, ter tudi filamenti z ogljikovimi vlakni, kot je PLA-CF.

3. NAPREDNI USTVARJALCI

Industrijski oblikovalci ali agencije za oblikovanje potrebujejo 3D tiskalnik za izvedbo in preverjanje modelov, ki so jih zasnovali. Z vidika mehanske strukture, trdnosti ali kakovosti površine ti ustvarjalci potrebujejo fizični model.

Priporočeni 3D tiskalniki:

Izbira 3D tiskalnika z različnimi naprednimi funkcijami je na tem področju zelo koristna. Da bi preverili trdnost modela, lahko izdelovalci testirajo različne filamente, zato potrebujejo ekstruderje, ki podpirajo višjo temperaturo tiskanja. Izdelovalci potrebujejo 3D tiskalnik, ki podpira možnost izdelave široke palete izdelkov.

4. 3D TISKALNIKI ZA NAMENE IZOBRAŽEVANJA

Nekatere šole, univerze in izobraževalne ustanove so investirale v nakup 3D tiskalnikov, katere koristijo kot način naprednega izobraževanja. S FFF namiznimi 3D tiskalniki lahko pokažemo študentom, kako je fizični objekt zgrajen plast za plastjo. Učitelji ali profesorji lahko učencem oziroma študentom pokažejo CAD model in razložijo, kako deluje programska oprema. Z nekaj predznanja lahko povsem samostojno ustvarijo lastne izdelke in tako vstopijo v svet napredne 3D tehnologije.

Priporočeni 3D tiskalniki:

5. PROFESIONALNA UPORABA

Poleg zgoraj omenjenih aplikacij so 3D tiskalniki primerni tudi za profesionalno uporabo, na primer za manjšo proizvodnjo. Najnovejše funkcije, robustnost ohišja 3D printerja, najvišja, industrijska kakovost komponent so le ene izmed številnih značilnosti profesionalnih 3D tiskalnikov.

Priporočena 3D tiskalnika:

Za osebno uporabo vam ni treba kupiti 3D tiskalnika z vsemi funkcijami. Pomembno je, da izberite tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Ob upoštevanju različnih aspektov uporabe strank vam ponujamo nekaj pomoči pri odločitvi, kateri FFF Flashforge 3D tiskalnik je pravi za vas.