EINSCAN H GLAVNI “POMOČNIK” PRI OBNOVI ČOLNA

Iz osrčja Združenega Kraljestva na obalo z EinScan H in vzvratnim inženiringom. Daniel Lee pravi, da je zanj gradnja čolna vrhunski projekt. Linije na čolnu so zelo redko ravne, kar doda povsem novo dimenzijo, izziv in lepoto načinu oblikovanja čolna. Odločil se je, da bo tradicionalno izdelavo nadgradil s sodobno tehnologijo – 3D skeniranjem in vzvratnim inženiringom.

EinScan H 3D skener.

Daniel Lee, navdušenec nad gradnjo čolnov s pomočjo 3D skeniranja in vzvratnega inženiringa.

NA STIČIŠČU OBRTNIŠTVA IN SODOBNE TEHNOLOGIJE – 3D SKENIRANJE IN VZVRATNI INŽENIRING

Tako čolni kot les sta bila Danielova strast že od malih nog, saj njuno obožuje kombinacijo. Dolga leta se je želel zaposliti v gradnji čolnov za polni delovni čas. Njegovi najljubši so starinski dirkalni čolni iz predvojne dobe. Prepričan je, da “zlata doba” čolnarjenja sega v čas, ko sta bila kakovost in slog v gradnji lesenih čolnov na vrhuncu. Sedaj je naredil korak v to pustolovščino na stičišče ročne izdelave in visokotehnološke opreme. V ospredju sodobne tehnologije sta predvsem 3D skeniranje in vzvratni inženiring.

3D skeniranje z EinScan H.

OD 3D SKENIRANJA DO IZDELAVE Z EINSCAN H

Daniel trenutno obnavlja čoln Stapley. Za digitalno zajemanje celotnega trupa uporablja Shining 3D EinScan H, ki je zelo učinkovita, uporabniku prijazna in hkrati dostopna naprava. 3D skeniranje z je tako enostavno tudi na zahtevnih površinah, saj je lahek in prilagodljiv, zato je zajem površin preprosto opravilo.

3D skeniranje z EinScan H in vzvratni inženiring.

EINSCAN H tudi pri nas!

EinScan H 3D skener.
kliknite in Pošljite povpraševanje

PO 3D SKENIRANJU Z EINSCAN H SLEDI VZVRATNI INŽENIRING

V nadaljnjem procesu za obnovo čolna, Daniel uporablja program za vzvratni inženiring skeniranih podatkov za ustvarjanje 3D modelov. S temi informacijami lahko približno izračuna stroške replikacije čolna Stapley s sodobnimi gradbenimi tehnologijami in materiali.

Vzvratni inženiring po 3D skeniranju z EinScan H.

EINSCAN H IN VZVRATNI INŽENIRING KOT UGODNI SREDSTVI ZA NAPOVED STROŠKOV

Daniel nato na grobo izriše sestavne dele trupa, krova in krme. Na tej točki je oblika dovolj natančna, da lahko izračuna količine materiala za izdelavo novega čolna.

Zadnji korak je primerjava podatkov skeniranja z EinScan H z novo kožo trupa in krme. Daniel je podatke zbral v približno 2 urah, da bi določil okvirne cene, koliko bi lahko stala izgradnja replike čolna. Če se zdijo cene v okviru zastavljenega proračuna, lahko začne podrobneje sestavljati čoln in naredi nekaj inovativnih izboljšav.

Vzvratni inženiring po 3D skeniranju z EinScan H.

Daniel Lee je praktični primer, kako uporabiti tehnologijo 3D skeniranja z EinScan H in vzvratni inženiring za napoved stroškov izdelave in izboljšanje določene stvari in izboljšanje nečesa. Obenem je tudi dokaz dodane vrednosti k tradicionalni gradnji čolnov.

POLEG 3D SKENERJEV, PONUJAMO TUDI ŠIROK NABOR 3D PRINTERJEV: