NOVOSTI hyperMILL 2022.1 CAM PROGRAMSKE OPREME

hyperMILL 2022.1 ponuja pomembne izboljšave na številnih področjih. 2D in 3D funkcije, kot na primer kompenzacija poti med rezkanjem žepov in nove možnosti avtomatske obdelave robov, so sedaj na voljo brez dodatnega programiranja. Vse za boljše rezultate v smislu kakovosti površine.

hyperMILL 2022.1

Tukaj je naših “TOP 5” inovacij hyperMILL 2022.1. Slednje bodo predstavljene tudi na prihajajočem webinarju, ki bo na sporedu v petek, 17.12.  ob 13. uri preko aplikacije Microsoft teams (PRIJAVA spodaj).

1. CAM 2.5D STRATEGIJE

2D REZKANJE KONTUR NA 3D MODELIH

Nova funkcija “Break Edges” je namenjena avtomatskemu zaznavanju ostrih robov na 3D modelih, ki so nato avtomatsko obdelani, brez potrebe po novem oblikovanju.

PREDNOST: Poenostavljena avtomatska obdelava ostrih robov. Brez potrebe po ročnem programiranju.

2D rezkanje kontur hyperMILL 2022.1
2D rezkanje kontur hyperMILL 2022.1

2D REZKANJE ŽEPOV

Ta strategija je bila razširjena s funkcijo “Finishing Path Correction”, katera izvede kompenzacijo poti za steno žepa. To omogoča nadzor obdelave neposredno na stroju z dimenzijsko natančno obdelavo žepov.

PREDNOST: Hitro programiranje.

2D rezkanje žepov

2. CAM 3D STRATEGIJE

3D OBDELAVA Z-RAVNINE

“Scallop Height” funkcija zagotavlja enakomeren pomik po celotnem območju obdelave s strmimi in ravnimi predeli. Zahvaljujoč možnosti rezkanja od spodaj navzgor je mogoče spremeniti tudi smer obdelave.

PREDNOST: Enostaven nadzor podajanja in sprememba smeri obdelave.

3D obdelava Z-ravnine
3D obdelava Z-ravnine

3D OBDELAVA RAVNIN

Popolnoma avtomatizirana strategija išče ustrezne in visoko zmogljive načrte poti glede na situacijo. Upošteva tudi prilagodljive žepe, pri tem pa funkcija “Minimum Pocket Size” poskrbi, da se območja rezkanja, ki padejo pod definirano vrednost, samodejno izključijo iz izračuna.

PREDNOST: Izboljšana kakovost obdelave in različne možnosti optimizacije ter intervencij.

3D obdelava ravnin
3D obdelava ravnin

3. hyperMILL PROBING

Izboljšave nastavitev parametrov strategij sedaj omogočajo obsežnejšo avtomatizacijo procesov. Podprte so tudi spremenljivke v poljih parametrov, kjer se kot značilke lahko uporabljajo izvrtine, pravokotniki, utori in ravnine. Vse zahtevane informacije o tolerancah je mogoče prenesti neposredno iz značilk.

PREDNOST: Enostavno ustvarjanje merilnih nalog na podlagi informacij iz značilk.

hyperMILL probing
hyperMILL probing

4. CAM MILL-TURN

hyperMILL sedaj ponuja priročno programiranje za dvostransko obdelavo na strojih z glavnim in nasprotnim vretenom. Opravila se tako preprosto dodelijo enemu izmed njih, “Main Spindle” in “Counter Spindle”. Komponente oziroma materiali se preprosto prenesejo na novo opravilo.

PREDNOST: Preprosto programiranje glavnega in nasprotnega vretena.

CAM mull-turn
CAM mull-turn

5. CAD INTEGRACIJA: hyperCAD-S

IZBIRA PROSOJNE BARVE

Ponuja možnost uporabniku, da preko izbire prosojnih barv določi osnovne elemente. To omogoča hitro izbiro delov za rezkanje.

PREDNOST: Hitra izbira transparentnih barv za dele.

POVRŠINA IZ MREŽE

S to funkcijo je mogoče ustvariti ravnino iz vsakega trikotnika mreže. Ravnine je za hyperMILL mogoče hitro in enostavno izdelati iz podatkov STL mreže za optimizacijo izbire, robne meje in opravil.

PREDNOST: Enostavna ekstrakcija STL modelov na ravne površine.

površine iz STL mreže

RAZŠIRJENE POVRŠINE

Razširjene površine je mogoče hitro in enostavno ustvariti z novim ukazom “Extension Faces”. Razširitev je ustvarjena tangencialno na izbrano površine. S funkcijo “Milling Mode” je mogoče ustvariti tudi dodatno površino za razmejitev območja obdelave.

PREDNOST: Poenostavljena možnost razširitve površin.

hyperMILL 2022.1

hyperMILL 2022.1 seveda ponuja še vrsto ostalih naprednih izboljšav, vendar za naše sedanje uporabnike hyperMILL CAM programske opreme so zgoraj naštete gotovo najbolj pomembne. Pridružite se nam v petek 17.12. ob 13. uri na webinarju, kjer boste izvedeli še več podrobnosti.

PRIJAVI SE
DO ZAČETKA ŠE
0
0
0
0
Dni
0
0
Ur
0
0
Min
0
0
Sek