hyperMILL – CAM PROGRAMIRANJE Z UPORABO MAKROV

Druga izmed dveh tematik na našem hyperMILL webinarju so makri (angl. “macros”), ki poenostavljajo vsakodnevne naloge CAM programerjev. Znanje o proizvodnji se lahko standardizira in samodejno uporabi za strojne funkcije. Naj  hyperMILL opravlja preprostejše naloge namesto vas, vi pa se lahko tačas posvetite zapletenejšim nalogam.

KAKO LAHKO MAKRI POMAGAJO CAM PROGRAMERJEM?

Makro shrani zaporedje korakov obdelave, ki vsebuje vse podatke o orodju in tehnologiji o značilnosti geometrije kosa. Makri torej z avtomatizacijo olajšajo CAM programiranje, kar močno zmanjša čas programiranja.

Na primer, za operacije vrtanja je mogoče ustvariti makro, ki vključuje zaporedje obdelovalnih opravil, kot so centriranje, vrtanje in pogrezanje. To lahko nato uporabite za programiranje najrazličnejših vrst lukenj z le enim klikom.

hyperMILL CAM makri

Uporaba shranjenih korakov opravila pospeši programiranje.

AVTOMATIZACIJA CAM PROGRAMIRANJA S POMOČJO MAKROV

CAM programerji lahko prosto konfigurirajo stopnjo avtomatizacije. Tehnologija značilk na najnižji ravni pomaga programerjem pri prepoznavanju obdelovalnih območij. Brskalnik funkcij strukturirano prikazuje luknje, žepe in T-reže, kar olajša kasnejšo avtomatizacijo programiranja.

hyperMILL CAM Macro

Zaznane značilke je mogoče ročno ali popolnoma samodejno programirati s shranjenimi makri. hyperMILL Automation Center na takšen način podjetjem omogoča hitro in zanesljivo izvajanje celovite avtomatizacije procesov.

INTELIGENTNI MAKRI

Makri, ki jih ponuja CAM programska oprema hyperMILL podjetja OPEN MIND Technologies, lahko naredijo veliko več. Za vsak korak obdelave je mogoče določiti pravila in pogoje. Koraki obdelave se lahko samodejno dodelijo in prilagodijo na podlagi geometrijskih informacij, kot so premer, globina, odprti ali zaprti žepi ali na podlagi opredeljenih pravil. Preprosto pravilo “če-potem” sproži ustrezen del makra. Rezultat je prilagodljiv makro, ki ga je mogoče uporabiti za različne funkcije.

Inteligentni makri hyperMILL CAM programske opreme

FEATURE TEHNOLOGIJA IN MAKRI

  • SHRANJEVANJE KORAKOV OBDELAVE V MAKRO

  • SAMODEJNA PRILAGODITEV OBDELOVALNIH KORAKOV USTREZNI FUNKCIJI S POMOČJO VNAPREJ DOLOČENIH PRAVIL

  • OBSEŽNE MOŽNOSTI OPREDELITVE IN NADZORA ZA OBDELAVO INFORMACIJ

  • SAMODEJNO USTVARJANJE CAM OBDELOVALNIH OPRAVIL NA SEZNAMU

ZDRUŽENI FEATURE IN MAKRO TEHNOLOGIJA

Feature in makro tehnologija v hyperMILL omogočata precizno programiranje v zelo kratkem časovnem obdobju. V spodnjem videu se lahko nad tem tudi prepričate, saj so vse luknje prepoznane in programirane z le nekaj kliki.

hyperMILL WEBINAR

V kolikor bi radi izvedeli še kakšno podrobnost več o makrih, se nam lahko pridružite na BREZPLAČNEM hyperMILL webinarju, ki bo na sporedu 15.9. ob 11. uri.

PRIJAVI SE
DO ZAČETKA ŠE
0
0
0
0
Dni
0
0
Ur
0
0
Min
0
0
Sek