CAM PROGRAMIRANJE Z UPORABO FEATURE TEHNOLOGIJE

Prva izmed dveh tematik na našem hyperMILL webinarju so značilke (angl. “features”). “Feature” je niz samodejno uporabljenih podatkovnih nizov geometrije in obdelave, vzetih iz CAD modela, ki omogoča močno poenostavljeno in pospešeno CAM programiranje.

FEATURE TEHNOLOGIJA OMOGOČA VISOKO RAVEN AVTOMATIZACIJE

Luknje, žepi in utori predstavljajo le nekaj sestavnih delov kosa, ki jih je mogoče ustvariti kot značilke.

V kolikor ima komponenta veliko lukenj, hitro postane jasno, da je ročna izbira vsake luknje dolgotrajen in k napakam nagnjen proces. Dragoceni delovni čas se izgubi s ponavljanjem istega procesa. Namesto tega, funkcije hyperMILL podjetja OPEN MIND Technologies omogočajo CAM programerjem, da avtomatizirajo proces in namesto tega porabijo svoj čas za bolj zapletene naloge programiranja.

hyperMILL CAM značilke

Geometrijske značilke se prepoznajo samodejno, kar CAM programerju prihrani veliko dragocenega časa.

Feature tehnologija v hyperMILL omogoča branje konstrukcijskih lastnosti komponente, ki so pomembne za obdelavo. Geometrijske funkcije, kot so luknje in žepi, se prepoznajo samodejno. Na drugi strani pa se informacije, ki so pomembne za nalogo obdelave, uporabijo avtonomno.

KAKŠNE SO IZKUŠNJE UPORABNIKOV FEATURE TEHNOLOGIJE V hyperMILL?

“S svojo feature tehnologijo in z njimi povezanimi procesnimi in makro bazami, hyperMILL zagotavlja trdno podlago za avtomatizacijo programiranja in znatno skrajšuje čas, porabljen za ponovno uporabo že obstoječega programskega znanja.”

Stefan Bauer, vodja proizvodnje pri BAM GmbH

ENOSTAVNA AVTOMATIZACIJA Z UPORABO FEATURE TEHNOLOGIJE

CAM programerji lahko prosto konfigurirajo stopnjo avtomatizacije. Tehnologija značilk na najnižji ravni pomaga programerjem pri prepoznavanju obdelovalnih območij. Brskalnik funkcij strukturirano prikazuje luknje, žepe in T-reže, kar olajša kasnejšo avtomatizacijo programiranja.

Zaznane značilke je mogoče ročno ali popolnoma samodejno programirati s shranjenimi makri. hyperMILL Automation Center na takšen način podjetjem omogoča hitro in zanesljivo izvajanje celovite avtomatizacije procesov.

Značilke lukenj hyperMILL CAM

ZNAČILKE LUKENJ

hyperMILL prepozna vse vrste lukenj, tudi tiste brez dna in ostalimi različnimi lastnostmi.

Značilke žepov hyperMILL CAM

ZNAČILKE ŽEPOV

Samodejno prepoznavanje žepov, tudi tistih brez dna

Značilke žepov hyperMILL CAM

ZNAČILKE T-REŽ

Samodejno prepoznavanje T-rež z vsemi ustreznimi informacijami.

Značilke turbinskih lopatic hyperMILL CAM

ZNAČILKE TURBINSKIH LOPATIC

Enostavna opredelitev značilk turbinskih lopatic za uporabo makrov.

Lastnosti turbine

ZNAČILKE TURBINE

Enostavna opredelitev značilk turbine za uporabo makrov.

Prilagojen proces značilk

PRILAGOJEN PROCES ZNAČILK 

Uporaba obarvane 3D površine za različne značilke.

VEČ KOT LE FEATURE TEHNOLOGIJA…

Prilagojen proces omogoča združevanje nestandardnih geometrijskih elementov v en sam postopek obdelave. To pomeni, da lahko sistem samodejno prepozna površine preproste ali kompleksne geometrije, ki jih uporabniki nato lahko izberejo za programiranje.

Strojna obdelava na podlagi značilk lahko pospeši in poenostavi CAM programiranje z uporabo avtomatiziranih postopkov izbire. Podatki, ki so pomembni za obdelavo, torej globina obdelave, izhodišča, površine in tolerance, se lahko uporabijo neposredno za programiranje. Nadaljnje prednosti značilk vključujejo izboljšano kakovost komponent. Cilj hyperMILL je zmanjšanje napak in celovita standardizacija, ki uporabnikom zagotavlja uporabo preverjenih postopkov in virov.

hyperMILL WEBINAR

V kolikor bi radi izvedeli še kakšno podrobnost več o feature tehnologiji, se nam lahko pridružite na BREZPLAČNEM hyperMILL webinarju, ki bo na sporedu 15.9. ob 11. uri.

PRIJAVI SE
DO ZAČETKA ŠE
0
0
0
0
Dni
0
0
Ur
0
0
Min
0
0
Sek