FLASHFORGE ADVENTURER 4 – KAKO SE OBNESE POPOLNOMA NOV 3D PRINTER NA TRŽIŠČU?

Adventurer 4

Adventurer 4

Najnovejši produkt v FlashForge portfelju je Adventurer 4. Gre za FDM 3D printer z enim ekstruderjem, ki je predstavlja nadgradnjo modela Adventurer 3.

Opremljen je z več naprednimi funkcijami, zaradi katerih vzbuja veliko pozornosti. Vas zanima, katere so to?

FLASHFORGE IN ŠIROKA PONUDBA 3D PRINTERJEV

Široka paleta FlashForge 3D printerjev ponuja vse, od nizkocenovnih, ki so začetnikom prijazni, do profesionalnih, ki se s kvaliteto lahko primerjajo že z industrijskimi. Med njimi je tudi novi Adventurer 4, ki z večjo prostornino izdelave, novim patentiranim dizajnom za zamenjavo šob in zmožnostmi daljinskega upravljanja tiska, vsebuje več funkcij kot kadarkoli prej.

Je cenovno zelo dostopen in je namenjen najrazličnejšim profilom uporabnikov. Primeren je za tiste, ki se s 3D printanjem ukvarjajo za hobi, kot tudi za izobraževalne ustanove in celo profesionalne oblikovalce ter inženirje, ki iščejo funkcionalno orodje za izdelavo prototipov.

3D printer FlashForge Adventurer 4
3D printer FlashForge Adventurer 4

Podobno kot vsi FlashForge 3D tiskalniki, je tudi Adventurer 4 robusten. Pod plastičnim ohišjem je popolnoma kovinsko ohišje, ki zagotavlja stabilnost in celovitost.

NAJVEČJA NADGRADNJA MODELA ADVENTURER 4

Gotovo največja nadgradnja je razširjena prostornina 3D printanja, ki sedaj znaša kar 220 x 200 x 250 mm (v primerjavi s 150 x 150 x 150 mm pri Adventurer 3). Dodatna prostornina je odlična za tiste, ki želijo ustvariti večje kose. Kompleksnejših modelov sedaj ne bo treba razčleniti na več manjših delov. Uporabnikom, ki želijo tiskati pri višjih temperaturah, je sedaj na voljo tudi tudi ogrevana delovna površina, ki se segreje na 110°C, obenem pa se samodejno poravna, s čimer je odpravljena zamudna in nenatančna ročna kalibracija.

Delovna prostornina Adventurer 4
Delovna prostornina Adventurer 4

V PAKETU KAR DVE RAZLIČNI ŠOBI

Z visokotemperaturnim ekstruderjem je zagotovljeno 3D printanje s še širšo paleto materialov. Paket namreč vključuje tudi visokotemperaturni ekstruder oziroma šobo. Uporabniki 3D printerja Adventurer 4 lahko s klikom na gumb preklapljajo med dvema različnima vrstama šob, 240°C ali 265°C. Prvi je primeren predvsem za PLA in ABS materiale, drugi pa bo omogoča tudi tiskanje s PC, PETG in kompoziti iz ogljikovih vlaken.

Šoba Adventurer 4
Šoba Adventurer 4
Šoba Adventurer 4

OSTALE KORISTNE SPREMEMBE

Omeniti ​​je potrebno tudi novo držalo za filamente, ki je nameščeno ob strani tiskalnika. Prostor za material je razširjen. V tiskalnik lahko sedaj vstavimo tudi kilogramski filament, ne le 0,5 kg. Skrb, da bo med printanjem zmanjkalo materiala, je sedaj odveč.

FlashForge Adventurer 4 podpira večje kolute filamenta

Na sprednji strani najdemo tudi 4,3-palčni zaslon na dotik in vgrajeno HD kamero za namene nadzora tiskanja na daljavo. FlashForge je v model Adventurer 4 vgradil tudi senzor za kontrolo količine filamenta, ki je še na voljo. V kolikor ga med tiskanjem zmanjka, se postopek nemudoma zaustavi.

JE ADVENTURER 4 UPRAVIČIL PRIČAKOVANJA IN JE VREDEN INVESTICIJE?

V zadnjih nekaj letih je podjetje FlashForge lansiralo nekaj izvrstnih produktov in Adventurer 4 zagotovo ne razočara. Ohranili so tisto, kar pri predhodniku, Adventurer 3, deluje, ter določene stvari le še nadgradili. Z večjo prostornino izdelave, zamenljivo zasnovo šobe, zaprto komoro in ostalimi vrhunskimi funkcijami, kot je daljinsko upravljanje tiskanja, Adventurer 4 resnično ponuja veliko po zelo dobri ceni.

FlashForge Adventurer 4.

OSTALI FLASHFORGE 3D PRINTERJI: