JE 3D TISKANJE OKOLJU PRIJAZNO?

Kaj bi rekli? 3D tiskanje je mnogim še precej neznano področje, pa vendar gre za izjemno napredno novodobno tehnologijo, ki omogoča rešitve na številnih področjih.

Dejstvo je, da predvsem v zadnjem stoletju pritiski na okolje naraščajo, zato se je potreba po sistematičnem okoljevarstvu znatno povečala. Lahko 3D tiskanje kaj pripomore k temu? Kateri filament izbrati?

3D tiskanje okolju prijazna tehnologija.

3D TISKANJE IN PORABA ENERGIJE?

3D tiskanje kot napredna tehnologija ima na tem področju precej svetlo prihodnost, saj gre za okolju prijazno. V primerjavi s tradicionalno proizvodnjo predstavlja nov trend, kjer so omogočeni enostavnejši proizvodni procesi in z manj porabljenega materiala (filament). Varstvo okolja vključuje programe, katerih cilj je zmanjšati tveganja za onesnaževanje, kot so nevarni materiali in odpadki, goriva in olja.

V proizvodnji različnih produktov naj bi porabili med 41% in 64% manj električne energije. Poleg varčevanja z energijo in zmanjšanja emisij je bistvenega pomena tudi razvoj in proizvodnja filamentov za 3D tiskanje, saj so narejeni iz naravnih materialov in so obnovljivi. Filament je na tak način okolju prijazen.

NAJBOLJ ŠIROKO UPORABNI 3D TISKALNIKI

FLASHFORGE JE RAZVIL POPOLNOMA NOV FILAMENT ZA 3D TISKANJE

Poznamo več vrst filamentov za 3D tiskanje. Flashforge je pred kratkim razvil celulozni biokompozitni lesni material, ki naj bi nadomestil plastiko. Lastnosti filamenta so sicer malo drugačne, kar je pomembno predvsem pri natančnejši izdelavi kosov, vendar izgled ostaja enak. Predstavlja novo izbiro za tiste, ki si prizadevajo ustvariti boljše bivalno okolje.

FlashForge Wood filament.
FlashForge Wood filament.

Ti modeli so iz okolju prijaznih materialov, natisnjeni s 3D tiskalnikom FlashForge Guider IIs in obarvani z akrilom. S svojim izgledom poosebljajo ekološki koncept za trajnost gozda.

FlashForge “Wood” filament na voljo tudi pri nas:

SVEŽE ZASNOVAN FILAMENT ZA 3D TISKANJE

Kitajska laterna, kulturna dediščina iz zbirke Dongshan Elegant, izdelana s 3D tiskanjem in filamentom iz naravnih lesnih materialov, je bila zelo uspešna celo na kulturnih relikvij. Natisnjena je s filamentom iz naravnih lesnih materialov in pooseblja naravo v našem življenju, medtem ko prikazuje lokalno civilizacijo, zajeto v žive podobe starodavne kitajske pokrajine. Predstavlja kombinacijo narave, kulture, uporabe okolju prijaznih materialov in novodobne tehnologije.

Kitajska laterna Flashforge Wood filament.
Kitajska laterna Flashforge Wood filament.

3D TISKANJE JE INOVATIVNO IN OKOLJU PRIJAZNO

3D tiskanje z inovacijami in uporabo glede varovanja okolja prispeva tudi k učinkovitosti proizvodnje in trajnostnemu gospodarskemu razvoju. 3D tiskanje predstavlja tisto, za kar smo veseli in radi vidimo, saj spodbuja k ozaveščanju varovanja okolja in omogoča nove rešitve na tem področju.

Kitajska laterna Flashforge Wood filament.

MNOGI DRUGI RAZLIČNI FILAMENTI:

Filament

Filament

Filament

Filament

Filament

Filament

Filament

Filament

Filament

Filament