3D TISK V DOMAČEM OKOLJU S FLASHFORGE

Kot vsi vemo, 3D tisk je tehnologija, ki predstavlja odlično izbiro oblikovalcev in inženirjev. Velikokrat se namreč zgodi, da potrebujemo nek specifičen del, katerega ne moremo več dobiti na trgu in smo primorani zamenjati celotno konstrukcijo, kar pa seveda stane. Kaj storiti v tem primeru?

Poleg tega je občutek, ko sami nekaj popravimo, zares dober. Poglejmo si nekaj praktičnih gospodinjskih pripomočkov, ki so nastali s 3D tiskanjem s Flashforge 3D printerji.

NAREJENO S 3D TISK

NAREJENO S 3D TISKANJEM:

  •      Pokrov za odprtino na steni
  •      Držala oziroma nosilci za dele sesalca
  •      Nosilci za filamente
  •      Zaponka za luč na stropu

3D TISK POKROVA ZA ODPRTINO NA STENI

Kaj narediti, če se pokrov na zunanji steni zlomi ali poči?

3D tisk

Brez pokrova se lahko v prezračevalni jašek kaj zatakne ali pa skozenj nastane prepih, zato je pokvarjenega potrebno nadomestiti. To delo bo enostavno, če bo doma tehnik, ki zna kaj izmeriti, izrisati in na natisniti s 3D tiskalnikom.

3D tiskanje s FlashForge GUider IIs v2

3D tisk s Flashforge Guider II in PC filamentom je trajalo 8 ur.

3D TISKANJE DRŽALA ZA DELE SESALCA

Imate radi urejen in izkoriščen prostor? Mikael Odström je s 3D tiskalnikom Flashforge Adventurer 3 natisnil komplet nosilcev za sesalec, da je zmanjšali nered in porabil manj prostora za hrambo.

3D tisk s Flashforge Adventurer 3.

Natisnjeno s Flashforge Adventurer 3 in PLA filamentom. Vseh 7 delov se je tiskalo 24 ur.

3D TISK NOSILCEV ZA FILAMENTE

Kako rešiti težavo, ko vam filamenti v prostoru zasedejo preveč prostora?

Jason Nascimento je približno dva tedna porabil za oblikovanje, spreminjanje in tiskanje. Uporabil je kar dva 3D tiskalnika, in sicer Flashforge Creator 3 in Flashforge Guider IIs ter PLA filament. Rezultat truda je 6 nosilcev filamentov v obliki modelov “lego Star Wars” z višino nekaj nad 30 in širino okoli 16 centimetrov, ki so hkrati zanimivi in ​​praktični.

3D tiskanje s FlashForge Creator 3
3D tisk s FlashForge 3D tiskalniki.

Natisnjeno s Flashforge Creator 3 in Guider IIs ter PLA filamentom.

3D TISKANJE SPONKE ZA LUČ NA STROPU

Zaradi starosti delov zaponke je pokrov stropne svetilke nenadoma padel. Velikokrat se zgodi, da posameznih delov zaponk ni več na voljo v trgovini, zaradi česar je treba zamenjati celoten pokrov.

Gospod Li je po merjenju oblikoval 3 nadomestne zaponke, s katerimi je zadevo rešil hitro in učinkovito. 3D tiskanje s Flashforge Adventurer 3 je trajalo manj kot 1 uro.

3D model sponke pred 3D tiskanjem
Projekcija 3D modela sponke pred 3D tiskanjem.
3D tisk s FlashForge Adventurer 3.

Natisnejno s FlashForge Adventurer 3:

3D tisk igra vse bolj pomembno vlogo v različnih situacijah v vsakdanjem življenju. Z ustvarjalnostjo uporabnikov bodo postali učinkovita rešitev za mnoge preproste probleme, ki lahko sicer povzročajo številne preglavice. 3D tisk definitivno predstavlja rešitev takšnih situacij v prihodnosti.

POGLEJTE SI ŠE MAKERBOT 3D TISKALNIKE: