BILI SMO NA MEDNARODNEM INDUSTRIJSKEM SEJMU

Pred kratkim smo predstavljali 3D tehnologijo na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju. Po dveh letih brez tovrstnih predstavitev smo veseli, da ste lahko obiskovalci znova na bolj nazoren način, torej v živo, ne le preko spleta spoznali nekaj več o tej sodobni veji industrije.

KAJ JE BILO TOREJ NA NAŠEM RAZSTAVNEM PROSTORU MOČ NAJTI?

Glavni so trije segmenti 3D tehnologije, torej CAD/CAM programska oprema, 3D printerji in 3D skenerji.

CAD/CAM programska oprema

Na področju CAM programske opreme v naši ponudbi prednjači vrhunski nemški produkt – hyperMILL, ki s številnimi moduli omogoča najvišjo stopnjo avtomatizacije in optimizacije procesov. Med njih štejemo:

  • “Best Fit”,
  • “5-axis Milling”,
  • “Probing”,
  • “Automation Center”,
  • “Virtual Machining” in številne druge.
hyperMILL CAM programska oprema - MIS
hyperMILL CAM programska oprema - MIS

Na sejmu smo v hyperMILL kotičku imeli razstavljena tudi dva končna produkta, ki sta bila rezkana s hyperMILL. Želeli smo pokazati, kako kakovostno končno površino je moč doseči s to programsko opremo. Za bolj nazorno predstavitev so se na zaslonih predvajali tudi video posnetki postopka obdelave, za natančne informacije pa se je bilo moč obrniti tudi na našega strokovnjaka za hyperMILL.

Aluminum rim manufactured by hyperMILL CAM software
Aerospace flange manufactured by hyperMILL CAM software

Programska oprema ThinkDesign pa je zastopana na področju CAD in zagotavlja učinkovito modeliranje.

3D PRINTERJI

Najbolj pestro področje, kar zadeva našo ponudbo, so gotovo 3D printerji. Slednji predstavljajo veliko povpraševanje za vrsto podjetij, saj lahko z njimi izdelamo karkoli želimo, v poljubni obliki. Na voljo je vrsto materialov, edina ovira je morda volumen 3D printerja, ki pa ravno tako z leti postaja vse večji. Na sejmu smo predstavili:

3D tiskalniki
3D tiskalniki
3D tiskalniki

3D SKENERJI

3D skeniranje velja za najhitreje rastočo vejo 3D tehnologije. 3D skenerji namreč omogočajo izjemno natančen zajem objekta, s čimer lahko z vzvratnim inženiringom izdelamo CAD model ali pa meritve uporabimo za kontrolo kakovosti.

Skeniranje motorja s FreeScan UE 11 3D skenerjem

Na sejmu smo bili opremljeni z najnovejšimi Shining 3D skenerji:

  • AutoScan Inspect za samodejno skeniranje manjših kosov
  • Optimscan za nekoliko večje predmete na vrtljivi mizi
  • EinScan HX za ročno skeniranje srednje velikih predmetov
  • FreeScan UE 11 pa za ročno skeniranje največjega objekta na sejmu – Harley-Davidson motorja.
3D skenerji
3D skenerji

Med drugim so naši partnerji iz Nemčije pripeljali 3D skener, ki je bil ravnokar lansiran na trg – FreeScan UE Pro, tako da so bili obiskovalci lahko deležni predstavitve najnovejšega produkta, ki je nadgradnja skenerja FreeScan UE 11.

Skeniranje motorja s FreeScan UE 11 3D skenerjem

RADI BI SE VAM ZAHVALILI…

Veseli smo, da ste nas obiskali na našem razstavnem prostoru v takšnem številu in da smo se lahko po daljšem obdobju tudi v živo srečali. S predstavitvijo naših produktov oziroma storitev smo se potrudili po najboljših močeh. Verjamemo, da ste v njih našli tudi pravo rešitev za vaše podjetje, da boste pri doseganju kratkoročnih in dolgoročnih ciljev še bolj učinkoviti.

V kolikor se v vas po sejmu porajajo še kakšna vprašanja oziroma vas zanima še kaj dodatnega, nam pišite na e-mail naslov info@3way.si.

3WAY na Mednarodnem industrijskem sejmu