OŽIVITEV IKON IZ ZGODOVINE MOTOŠPORTA S POMOČJO 3D SKENERJA FREESCAN UE 11

Vemo, da je tehnologija 3D skeniranja vse bolj koristna in uporabna v veliko različnih industrijah. Pred nami je edinstven primer, kako lahko 3D skeniranje in vzvratni inženiring doprineseta nekaj v avtomobilski industriji. S pomočjo FreeScan UE 11 so natančno skenirali kovinski okvir zgodovinskega Forda GT40 in ga znova oživili.

NAZAJ V LE MANS V 60-IH LETIH…

Podjetje CP Tech ponuja mešanico odličnosti, strasti in zmogljivosti, ki ji v avtomobilski industriji ni para. Z izkušnjami, pridobljenimi v več kot 20 letih, ima podjetje že uveljavljeno bazo strank v avtomobilskem športu in industriji.

CP Tech je dobil prav posebno stranko, Sautter Historic Racing. Prizadevali so si, da bi skupaj obudili ikone zgodovinskega motošporta in jih znova vrnili na dirkališča. V podjetju Shining 3D so našli partnerje do najbolj verodostojnih, natančnih in zmogljivih kopij s pomočjo revolucionarnih tehnoloških inovacij v 3D skeniranju in vzvratnem inženiringu.

Ford GT40 pred 3D skeniranjem.

…K OŽIVITVI DIRKALNEGA AVTOMOBILA GT40 S POMOČJO 3D SKENIRANJA in VZVRATNEGA INŽENIRINGA

Ford GT40 je poln zgodovine in prestiža avtomobilizma. Legendarna bitka med Ferrarijem in Fordom v klasiki Le Mansa 24 ur na testu vzdržljivosti ne bo nikoli pozabljena in jo lahko še danes podoživimo v številnih dokumentarnih filmih. CP Tech in Sautter Historic Racing prinašata s FreeScan UE 11 od Shining 3D to ikono nazaj na zgodovinske dirke v 21. stoletju.

Goli okvir Forda GT40, pripravljen za 3D skeniranje.
3D skeniranje okvirja Forda GT40.

S FreeScan UE 11 so lahko originalni Ford GT40 v celoti izmerili in ustvarili verodostojno kopijo z najnovejšimi proizvodnimi tehnologijami in postopki.

Novi FREESCAN UE tudi pri nas!

FreeScan UE<
kliknite in Pošljite povpraševanje

NAZAJ V PRIHODNOST: 3D SKENIRANJE OKVIRJA GT40 in POSTOPEK VZVRATNEGA INŽENIRINGA

FreeScan UE 11 je najnovejši ročni 3D skener podjetja Shining 3D. Je idealna naprava za natančno digitalizacijo odsevnih kovinskih delov. Najprej so na celoten okvir GT40 nalepili markerje, ki so potrebni da lahko Freescan UE 11 prepozna površino, ki jo mora skenirati. Po izvedenem skeniranju so se podatki samodejno uvozili v programsko opremo Shining 3D, kjer so se pregledali. Izvedla se je “best fit” primerjava, kjer se natančno vidi, kako je FreeScan UE skeniral okvir. Drug pomemben vidik je integracija delov s sprva nerazpoložljivimi podatki CAD v nabor podatkov CAD. To pa so dosegli s postopkom vzvratnega inženiringa.

Nastajanje 3D modela okvirja Forda GT40 s pomočjo 3D skeniranja.

To je praktični primer uporabe tehnologije 3D skeniranja in vzvratnega inženiringa za ustvarjanje nečesa, kar pred nekaj leti ni bilo mogoče storiti. Obenem je tudi dokaz dodane vrednosti 3D skeniranja za izvedbo unikatnih in kakovostnih projektov, ki bi jo lahko uporabili v več panogah.

POLEG 3D SKENERJEV, PONUJAMO TUDI ŠIROK NABOR 3D PRINTERJEV: