Local Motors, napredno tehnološko in avtomobilsko podjetje pri načrtovanju in gradnji avtonomnih vozil uporablja 3D printerje MakerBot. Z vzpostavitvijo majhnih lokalnih tovarn je podjetje doseglo odlične rezultate v tej zahtevni industriji. To jim omogoča osredotočenost na velike ideje.

Olli avtonomni avtobus, ki ga poganja IBM Watson je samo ena od teh idej.

Olli ni le še eno avtonomno vozilo – je popolnoma nov način razmišljanja o prevozu. Da bi zgradili nove visokotehnološke produkte kot je Olli, uporabljajo specifična orodja. Eno od teh je Replicator+, namizni 3D printer, ki omogoča storitve v oblaku.

“Preprosto nimamo časa čakati dele, ki jih potrebujemo,” razloži Alex Fiechter, direktor razvoja v Local Motors. “Njihovo proizvodnjo moramo zagnati in pozabiti na njih medtem, ko delamo druge stvari. Replicator+ je idealen primer izkušnje ‘nastaviti in pozabiti’ za 3D printanje serijskih delov in prototipov.”

MakerBot Tough

Z racionaliziranim 3D printanjem so razvojniki zmanjšali stroške obdelave za 50% in v celotnem proizvodnem procesu prihranili 90% časa. Sedaj se razvojniki lahko osredotočijo na to kar je najpomembnejše: hitra realizacija velikih idej z nizkimi stroški in visoko donosnostjo.

“Obstaja velika razlika med zunanjim izvajalcem ali lastno proizvodnjo,” pove razvojnik Frederik Tjonneland. “Biti zmožen sprintati kos in ga v nekaj urah imeti v rokah ni le ceneje, ampak tudi zmanjša proizvodne čase in omogoča hitrejše iteracije.”

Brezhibno potovanje od ideje do kosa se začne v programski opremi za pripravo, MakerBot Print.

Z racionaliziranim in zmogljivim vmesnikom, MakerBot Print vsebuje dolg seznam prijaznih in profesionalnih funkcij. Med drugim tudi uvoz izvornih CAD datotek, samodejno postavitev delovne mize in možnost shranjevanja več delovnih miz in sestavov v en projekt, kar omogoča kritično sodelovanje in iteracijo.

Pravi test sprintanih kosov se pokaže pri tem kako dobri posamezni kosi funkcionirajo v proizvodnji in procesu prototipiranja. Za take potrebe ekipa Local Motors uporablja MakerBot Tough filament.

Prihranek časa

S Tough filamentom, inženirji ustvarijo trpežne in vzdržljive prototipe za vsak zahteven korak v procesu. Ti deli imajo podobne natezne, udarne in upogibne lastnosti kot ABS ter so idealni za funkcionalno printanje.

“Tough filament obožujemo, ker lahko na sprintane kose umestimo druge komponente,” razloži razvojnik, Tony Rivera. “V času, ki bi nam vzel za naročilo kovinskega dela, mi zaključimo celoten projekt.”

Local Motors bo revolucioniral pot do pametnih, varnih in trajnostnih mobilnih rešitev. Za doseganje cilja v Local Motors uporabljajo orodja in procese, ki jim omogoča redefinicijo obstoječih delovnih procesov.

Ključ za doseganje tega je printanje kosov s 3D printerji MakerBot.

“Hitro in iterativno 3D printanje je zelo pomembno v podjetju Local Motors… je sestavni del tega kar počnemo” doda Tjonneland. “MakerBot bo vedno imel mesto pri nas.”

Replicator+