MAXX-Machining

Številni industrijski sektorji zahtevajo vedno višjo kakovost površinske obdelave. V ta namen  OPEN MIND ponuja visoko učinkovite strategije končne obdelave s katerimi optimalno izkoristimo zmožnosti stroja in orodja ob maksimalni kakovosti obdelave površin in hitrosti obdelave. Strategije so del CAM paketa hyperMILL MAXX Machining.

Končna obdelava ravnih površin že dolgo velja za popolnoma razvit proces, zato so bili dolgi obdelovalni časi za doseganje zelo kakovostne površinske obdelave s krogelnimi orodji preprosto sprejeti. OPEN MIND je razvil popolnoma novo tehnologijo, ki temelji na dveh elementih; inovativna 5 osna strategija tangentne obdelave ravnin s koničnim sodčastim rezkarjem, ki ga istočasno lahko uporabljamo kot sodčasto in krogelno orodje. OPEN MIND je zato spremenil obliko koničnega sodčastega orodja tako, da je konus izdelan z radijem od 250 mm do 1.500 mm.

Veliki radiji koničnega sodčastega orodja omogočajo poti orodja s korakom od 6 in 8 mm ob nespremenjeni kakovosti površinske obdelave. Med drugim konica orodja dovoljuje tudi zelo dobro obdelavo radijev v vogalih. To pomeni, da za obdelavo odprtih površin kakor tudi notranjih vogalnih zaokrožitev ni več potrebna menjava orodja. Podjetja, ki za končno obdelavo ravnin in prostih površin uporabljajo inovativno strategijo MAXX Machining in končna sodčasta orodja, prihranijo tudi do 90% obdelovalnega časa.

MAXX-Machining

Preprosto programiranje

Za uporabnika je programiranje v CAM paketu hyperMILL preprosto in udobno. Uporabnik izbere le površino, ki jo je potrebno obdelati in položaj orodja se generira samodejno. Samoumevno je, da se celoten obdelovalni proces samodejno preveri proti kolizijam. Podjetja, ki uporabljajo hyperMILL MAXX Machining imajo koristi na več področjih: kratki obdelovalni časi, podaljšana obstojnost orodja, potrebno je manj orodij, najvišja stopnja zanesljivosti in optimalna kakovost površin.

Najvišja stopnja kakovosti površinske obdelave

S klasičnimi metodami s krogelnimi orodji takšne stopnje kakovosti obdelave površin ne bi bilo mogoče doseči v enakem času. CAM paket hyperMILL omogoča uporabniku, da s primernim kontaktom orodja pri obdelavi doseže najboljšo kakovost. Orodje je vedno samodejno in optimalno v dotiku z obdelovalno površino. Tudi težko dostopna področja se lahko učinkovito in varno obdelujejo. Posebna geometrija orodij in dovršena CAM strategija omogočata obdelavo površin z manj prehodi ob enaki površinski hrapavosti.