Učinkovitejše orodne poti s hyperMILL® MAXX Machining

OPEN MIND je razširil funkcije v visokozmogljivem rezkalnem načinu

OPEN MIND Technologies AG razvija visoko zmogljiv modul hyperMILL® MAXX Machining, učinkovito orodje za visoko zmogljivo vrtanje, grobo in končno obdelavo. Te module, ki se nahajajo znotraj CAM programske opreme hyperMILL® odlikujejo posebne strategije obdelovanja. Tako lahko uporabniki z njihovimi obdelovalnimi centri dosežejo kar največ.

Paketu MAXX Machining sta bili dodani dve ključni izboljšavi:

·      Popolna tehnologija rezkanja žepov zagotavlja učinkovitejšo obdelavo z rezkalniki z visokim podajanjem.

·      Visokozmogljive strategije grobe in končne obdelave so na voljo tudi za struženje.

maxx machining Trohoidne poti

Trohoidne orodne poti za zelo učinkovito struženje

Maxx Machining zaokrožitve

Za zaokrožitve: Izvedite kakovostne prehode med dvema površinama.

Maxx Machining površine

Hkratna obdelava kompleksnih površin – enostavna izbira, hitro programiranje (zamudno modeliranje rezalnih kontur v CAD sistemu ni več potrebno).

Maxx Machining žepi

Popolna tehnologija obdelave žepov. Se odlično prilega obdelovalni površini in optimizira poti orodja z zveznim podajanjem.

Maxx Machining sodčkasti rezkarji

Učinkovita obdelava nagnjenih sten s sodčkastimi rezkarji na 3-osnih strojih.

V tem video posnetku je prikazana visokozmogljiva obdelava s with hyperMILL® MAXX Machining.

OPEN MIND je uvedel nove visoko zmogljive načine za struženje in grobo obdelavo. To je bilo izvedeno z uporabo preizkušenega koncepta trohoidnega rezkanja tudi pri struženju. Optimizirane in povezane poti orodja ter zvezni premiki stroja zagotovljajo visoko zmogljivo obdelavo.

Uporabnik pridobi z učinkovitim potapljanjem orodja v material, kar poveča zanesljivost in zmanjša proizvodnji čas.
OPEN MIND razvija tudi inovativno strategijo, ki optimizira uporabo specialnega rollFEED rezalne ploščice. Veliki radiji rezalne ploščice omogočajo ogromne prihranke pri končnem struženju.

Razširjena paleta funkcij v modulu MAXX Machining za sodčkaste rezkarje

Druga novost je »5 osna končna obdelava prizmatičnih zaokrožitev«. Ta dopolnjuje inovativne strategije za učinkovito obdelavo ravnin in neprekinjenih površin. Strategija omogoča uporabo sodčkastih rezkarjev po principu rezkanja z zveznim podajanjem s potapljanjem in izvlačenjem orodja. Izračun optimalnega naklona rezkarja je izračunan sprotno.

To med drugim omogoča kakovostne prehode med različnimi območji sten. Strategija tako odlično dopolnjuje obdelavo globokih žepov s sodčkastimi rezkarji.

Obdelava z zajemanjem preko večih površin

5 osna obdelava večih površih s stožčastimi sodčkastimi rezkarji omogoča izdelavo povezanih površin v enem samem opravilu. Poti orodja se ustvarijo popolnoma samodejno na izbranih površinah. S tem se izognemu zamudnemu modeliranju rezalnih kontur v CAD modelirniku.

Tako lahko kompleksne površine, kot tudi ravnine sprogramirate in obdelate hitro.

Rezkajte žepe hitreje z modulom MAXX Machining

Za zagotovitev največje hitrosti in učinkovitosti, hyperMILL® MAXX Machining vsebuje tudi popolno tehnologijo za grobo obdelavo. Inteligentni algoritem sestavi največji možni žep za grobo obdelavo in samodejno generira zvezne poti orodja za visoko hitrostno podajanje.

Linearne in vzporedne poti orodja so optimalno povezane za hitro proizvodnjo. Posebni gibi umikanja zmanjšajo preostali material v vogalih.

Večplastne aplikacije za sodčkaste rezkarje

hyperMILL® ponuja široko paleto aplikacij, ki podpirajo sodčkaste rezkarje. Na primer, prihranite lahko veliko časa z uporabo sodčkastih rezkarjev pri obdelavi rotorjev ali lopatic.

V kolikor konični kot rezalnega orodja ustreza nagibu stene, je mogoče sodčkaste rezkarje učinkovito uporabiti pri 3 osni obdelavi. Vsa obdelava je vedno opravljena učinkovito, brez kolizij in na najvišji stopnji kakovosti.