OPEN MIND Technologies AG, vodilni razvijalec CAD/CAM programskih rešitev je poročal, da njihova stranka Concept Reality Inc. povečuje produktivnost in izboljšuje natančnost z uporabo modula za fino obdelavo hyperMILL MAXX Machining Finishing.

Programska oprema hyperMILL ponuja revolucionarne 5-osne strategije, ki so enostavne za programiranje, njihova uporaba se odraža v skrajšanih časih obdelave in visokokakovostni površinski hrapavosti.

Integriran modul hyperMILL MAXX Machining je zmogljiv paket rešitev, ki omogočajo uporabo tehnologije sodčkastih rezkarjev. S tem v procesu rezkanja prihranite tudi do 90% obdelovalnega časa. Idealen je za ravnine in ukrivljene površine, ki se pogosto nahajajo v kompleksnih 5-osnih komponentah. hyperMILL MAXX Machining ponuja tri zmogljive module za fino in grobo obdelavo ter vrtanje.

Na nedavno zaključenem letalsko-vesoljskem projektu je hyperMILL MAXX Machining omogočil, da so v primerjavi s tradicionalnimi obdelovalnimi metodami naredili 12x manj poti orodja. To je omogočilo 5ur prihranka po obdelovancu, ob hkratnem izboljšanju površinske kakovosti. “V krajšem času smo pripravili kakovostnejše dele, kar je velika prednost za naše stranke” je povedal Chris Nunn, predsednik Concept Reality Inc.

hyperMILL

MAXX Machining Finishing učinkovito uporablja stroje in orodja v povezavi s kakovostno površino ter hitrostjo. Z uporabo 5-osne strategije tangentne obdelave in sodčkastega rezkarja je obdelava hitra, zanesljiva in kakovostna.

Sodčkasti  rezkar ima zelo velik radij rezilnega robu – od 250 mm do 1.500 mm. Ta velik radij omogoča korak med rezi 6 do 8 mm. Za dokončanje mejnih območij, kot so zaobljeni notranji vogali, težko dostopne površine zamenjava orodja ni potrebna. Obdelava je tako učinkovita, preprosta in varna. Poleg vrhunske površinske kakovosti, MAXX Machining omogoča kratke obdelovalne čase, podaljšano življenjsko dobo orodja, uporabo manj orodij ter najvišjo stopnjo zanesljivosti procesa.