HYPERMILL CAD/CAM OPTIMIZACIJA

OPEN MIND predstavlja novo verzijo programske opreme hyperMILL CAD/CAM, ki omogoča najboljšo optimizacijo doslej, poleg tega pa inovativne funkcije za izdelavo kalupov in struženje.

hyperMILL

Strokovnjaki OPEN MIND Technologies AG so razvili novo verzijo programske opreme, hyperMILL CAD/CAM 2021.1. Slednja ponuja široko paleto novih funkcij za še višjo kakovost obdelave površine, predvsem pri izdelavi orodij in kalupov. Optimizacija se kaže predvsem v možnosti simultanega struženja in HPC obdelave. Nova funkcija v hyperCAD-S ponuja tudi vse podatke o surovcu in enostavno poravnavo, kar je še posebej koristno za obdelavo kosov, ki so predhodno narejeni z aditivno tehnologijo.
hyperMILL CAD/CAM optimizacija

5-osna radialna obdelava olajša programiranje, hkrati pa zagotavlja najvišjo kakovost obdelane površine. Tovrstna strategija omogoča veliko hitrejše izračunavanje poti orodij z uporabo metode radialne projekcije. Nagib reza je indeksiran, z namenom, da vsak korak obdelave doseže najvišjo kakovost. Poleg tega sta na prehodnih območjih na voljo integrirani “High-precision surface mode” in “Smooth overlap” funkciji za izjemno natančno in optimizirano obdelavo površine z natančnostjo v rangu mikrometra (µm). hyperMILL CAD/CAM tako ponuja najboljšo optimizacijo procesov.

hyperMILL CAD/CAM

Nova metoda radialne projekcije omogoča enostavno programiranje in hiter izračun poti orodij.

hyperMILL CAD/CAM

Zaključevanje 3D profilov je za ohranitev konstantnega dovoda razširjeno na XY optimizacijo.

S HYPERMILL CAD/CAM OPTIMIZACIJO DO NAJVIŠJE KVALITETE OBDELAVE POVRŠINE

Nova XY optimizacija “hyperMILL 2021.1” programske opreme izboljšuje obdelavo v oseh X ter Y, saj do potankosti izpili zaključevanje 3D modelov s tehnologijo “Smooth overlap”. V kolikor območja ni možno optimalno obdelati v X osi, se samodejno obdela v Y osi, da se ohrani konstanten dovod. Optimizirana izmenjava strategij v območju prekrivanja naredi spremembe v smeri obdelave na kosu nevidne.
hyperMILL CAD/CAM optimizacija

INTERAKTIVNO UREJANJE POTI ORODJA S HYPERMILL CAD/CAM OPTIMIZACIJO

Optimizacija programske opreme “hyperMILL 2021.1″ ponuja novo, izjemno priročno in intuitivno možnost za naknadno urejanje poti orodij. Interaktivni način “Edit toolpath” vam omogoča veliko prilagodljivost pri izbiri in odstranjevanju obstoječih orodij na izbranih točkah in krivuljah ali pa celotnemu zaporedju poti orodij med dvema G0 premikoma.

PROGRAMSKA OPREMA HYPERMILL CAD/CAM DODAJA MOŽNOST STRUŽENJA…

Opcijsko je na voljo modul hyperMILL-TURN”, kar s svojimi lastnostmi dokazuje superiornost na področju večosne obdelave. Strokovnjaki iz podjetja OpenMind so tako svoje izkušnje iz struženja prenesli še v optimizacijo struženja. Integrirali so vse prednosti HPC obdelave in simultanega struženja v visoko zmogljivo 3-osno grobo obdelavo. To omogoča zelo enostavno uporabo poti orodij z optimiziranim pristopom in popravki gibanja med struženjem.

hyperMILL CAD/CAM optimizacija

Na takšen način lahko izboljšamo hrapavost površine, pri čemer prednost ni le krajši čas obdelave, temveč tudi večja zanesljivost postopka, daljša življenjska doba orodja in možnost uporabe krajših orodij za vpetje.

hyperMILL CAD/CAM

Preprosta sočasna uporaba visoko zmogljivih orodnih poti med struženjem.

hyperMILL CAD/CAM

Optimizirana različica “hyperMILL 2021.1″ zagotavlja najboljše prileganje med surovcem in obdelovancem.

… IN ZAGOTAVLJA POPOLNO PRILEGANJE

Integrirana programska oprema hyperCAD-S” ponuja novo funkcijo, ki je še posebej koristna, če se obdelovanec, ki ga želite obdelati, le malo razlikuje od surovca. V primerih, ko je treba obdelati zelo natančen predhodno ulit kos ali aditivno izdelan obdelovanec, funkcija “Align Best Fit” zagotavlja, da se CAD model popolnoma prilega modelu surovca. Podatke CAD modela je mogoče v hyperMILL CAD/CAM med seboj poravnati na podlagi določenih parov točk, pri čemer algoritem samodejno izvede izračun in optimizacijo za najboljšo možnost. Uporabnik lahko ravno tako z različnimi parametri nadzoruje, kako naj bo poravnava videti. Osi translacije ali rotacije je možno zakleniti in med drugim tudi določiti utežitev med posameznimi pari točk. To omogoča, da se mrežni model surovca ali območja varjenja optimalno in hitro poravna v relaciji z dejanskim CAD modelom.

hyperMILL CAD/CAM optimizacija spada med najbolj dovršene na prodročju programske opreme.