NC Simul

Pametna, visoko zmogljiva programska oprema
za verifikacijo NC kode

Podjetje SPRING Technologies ima več kot 25 letne izkušnje na PLM področju (CAD/CAM, PDM,…).

Razvijajo lasten produkt v sklopu Digital Workshop za simulacijo in optimizacijo strojnih obdelav na strojih.

Poleg ostalih programov, ki jih ponujajo bomo tu predstavili predvsem program za simulacijo in optimizacijo NC kode, ki jo pošiljamo na stroj za nadaljno uporabo.

NCSIMUL MACHINE

NCSIMUL MACHINE je visoko zmogljiva programska oprema za  CNC simulacije za verifikacijo G kode, simulacije na stroju in optimizacije poti orodja. Zazna napake v NC kodi in potencialne kolizije.

OPTIMIZACIJA DOLŽINE ORODJA

NCSIMUL nam v standardu ponuja optimizacijo dolžine orodja.

S pomočjo simulacije izračuna minimalno potrebno dolžino orodja, s katero ne pride do trka. Krajše orodje pomeni manjše upogibanje orodja.

OPTIMIZACIJA NC KODE – OptiTool

S pomočjo orodja OPTITOOL optimiziramo dolžine delovnih poti, proste delovne poti in rezalne pogoje NC datoteke.

S tem zmanjšamo operacijski cikel programa in izboljšamo kvaliteto obdelave.

Z več kot 20 leti raziskav in razvoja je NC Simul postal visoko zmogljiv program za preverjanje NC kode.

Na voljo je za struženje, vrtanje, rezkanje (3-5 osno), večopravilno in zelo zahtevno obdelavo. NC Simul je najnaprednejši program na trgu za verifikacijo, simulacijo in optimizacijo CNC programov. Na podlagi dejanskih značilnosti vašega CNC stroja, program preveri kodo in jo optimira.

Medtem, ko vmesnik išče možne kolizije, tudi optimizira rezalno orodje in hitrosti ter zmanjšuje čas ciklov.

Sodelovanje v delavnici je možno tudi zaradi vgrajene funkcije, ki ustvarja tehnično dokumentacijo. To se lahko med simulacijo deli in pregleduje.

NC Simul je na voljo kot samostojna programska oprema, prilagodljiva vašim potrebam. Preverjanje CNC programa je tesno povezano z IT sistemi in CAD/CAM vmesniki. Ključna prednost pri tem je, da podatke iz obstoječega CAM programa uvozite v NC Simul, s čimer se odpravi potreba po obnovitvi knjižnic orodj.

V kolikor vaše podjetje uporablja 5 osne ali bolj kompleksne CNC stroje je NC Simul prava rešitev za vas. Z njo boste prihranili čas in denar.