Photocentric

Inovacije pri polimerih in 3D printanju

3D printerji Liquid Crystal so plod razvoja angleškega podjetja Photocentric. So specialisti za razvoj fotopolimerov, ki se strjujejo s pomočjo dnevne svetlobe. So tudi nosilci mnogih patentov na področju fotopolimerov.

Prvi 3D printer, ki uporablja dnevno svetlobo so pričeli prodajati leta 2016. Od takrat so postali eni izmed vodilnih proizvajalcev SLA 3D printerjev.

2.490 2.097 €

Povsem samostojni 3D printer.

3D printer z najvišjo resolucijo doslej – 47 mikronov.

Hitrost printanja se prične pri 7 sekundah/layer.

Najnovejši daylight materiali ponujajo širok nabor trdote, upogljivosti in barv. Vse to omogoča vsestranskost in svobodo odločanja pri izbiri uporabe.

Za zlatarstvo, stomatologijo in najzahtevnejše aplikacije.

2.600 2.097 €

Nov, nadgrajen HR2 z izboljšano pogonsko enoto, fleksibilno ploščo in novo programsko opremo Photocentric Studio.

Osnova printerja Liquid Crystal je patent tehnologije Daylight Polymer Printing.

S kombinacijo visoke resolucije LCD zaslona in naše specialne formule za polimer lahko oblikovalci, inženirji in umetniki izdelujejo velike volumne za delček cene drugih 3D printerjev.

V HR printerju je posodobljena enota, katero ni potrebno vzdrževati. Enota omogoča povečano natančnost preko višine modela in ponuja večjo zanesljivost pri printanju velikih, trdnih ter majhnih kompliciranih detajlov.

Prenovljeno posodo za material lahko sedaj lažje očistimo, poleg tega je tudi bolj obstojna. Povečana napetost filma omogoča manjše odmikanje mize, medtem ko ohranja dobro hitrost gibanja. V celoti to omogoča bolj učinkovito gibanje delovne mize.

5.290 4.697 €

Izdelujte velike objekte z visoko ločljivostjo za delček stroška drugih 3D printerjev.

Za printer je bistvenega pomena nemodificiran LCD panel (3840×2160), ki se uporablja za izdelavo modelov. Z velikostjo pike 137 mikronov v XY smeri, zaslon omogoča dobro natančnost in detajle.

470 x 240 x 340 mm – Volumen 3D printanja.

Delovna plošča je narejena iz aluminija, s čimer preprečimo korozijo, prav tako zagotavlja izjemno kakovost printa.