Kontaktirajte nas

3D skeniranje z DAVID SLS-2

S podjetjem Impol Stampal smo uspešno zaključili projekt, pri katerem smo s pomočjo skeniranja z DAVID SLS-2 posneli površino odlitka in nato izdelali nov model za kasnejšo obdelavo na stroju.

Postavitev DAVID SLS-2 sistema sestavlja projektor in kamera za zajem točk.

Za lažje skeniranje smo model postavili na mizo, ki se vrti in tako lažje posnamemo točke pod različnimi koti.

Po kalibraciji sistema lahko zajemamo površino modela. Projektor med skeniranjem proicira različne vzorce na model, kamera pa le te posname.

Skeniranje traja do 5 sekund odvisno od natančnosti. Po končanem skeniranju dobimo skupino točk, ki jih lahko urejamo. Iz spodnje slike je razvidno, da nekaterih detajlov nismo posneli. Zato je potrebno model toliko časa obračati, da zajamemo vse potrebne površine.

Sistem DAVID SLS-2 lahko sam avtomatsko sestavlja mrežo točk. V primeru, da skenirani del ni pravilno poravnan lahko še vedno ročno prilagodimo sestavljanje. Na spodnji sliki so prikazane mreže, ki so sestavljene in predstavljajo končni model.

Dobljene točke lahko sedaj s pomočjo ukaza za združevanje združimo v eno mrežo, ki jo izvozimo v obliki STL.

Ker potrebujemo površinski model smo mrežni model prenesli v program PointMaster, kjer smo ročno izdelali površine na podlagi skeniranega modela.

Na spodnji sliki je prikazana mreža in ...

... površine, ki smo jih posredovali podjetju Stampal.

Dobljene površine so sestavili na njihov obstoječi model, kjer so orodje obdelali glede na nove površine.

Če želite tudi vi preizkusiti delovanje DAVID SLS-2 sistema, se oglasite na sedežu podjetja 3WAY, prinesite želeni model za skeniranje in navdušili vas bomo z kvalitetnim in hitrim skeniranjem.

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.