Kontaktirajte nas

Kip svodobe

Popravljanje steklenice s pomočjo vzvratnega inženirstva

V steklarski industriji velikokrat prihaja do deformacij pri ohlajanju stekla. V tem primeru se je pri ohlajanju steklenice vrat nagnil v eno smer. Potrebno je bilo popraviti orodje tako, da se steklenica ne bo nagnila pri ohlajanju. Najprej smo skenirali steklenico, da smo dobili mrežni 3D model, ki nam bo osnova za nadaljnje delo.

Kip svobodeKer bo potrebno pripraviti orodje, nam mrežni model ne ustreza, saj potrebujemo CAD površine.

Te površine naredimo s programom PointMaster, saj nam omogoča, da na mrežo postavljamo točke, ki nato tvorijo površine. Na levi sliki so prikazane meje površin in na desni so izdelane površine na podlagi STL mreže.Kip svobodeNato izdelane površine izvozimo kot IGS datoteko in jo odpremo v programu ThinkDesign. Za popravljanje vrata steklenice narišemo vertikalno linijo, ki označuje območje deformacije. V tem primeru je bilo potrebno vrat steklenice nagniti za 1.5 mm.Kip svobodeRazlika med nagnjenim (leva slika) in poravnanim (desna slika) vratom.Kip svobode

Nato površine pretvorimo v telo in ga enostavno odrežemo iz osnovnega telesa orodja. Tako smo dobili zgornji in spodnji del orodja, ki smo ga dodatno obdelali še z integriranim CAM programom hyperMILL.Kip svobode

Slednji primer je lep pokazatelj kako v praksi uporabiti vzvratni inženiring. Na podlagi mrežnega modela s programom PointMaster izdelamo kvalitetne CAD površine, ki jih uvozimo v ThinkDesign kjer jih po potrebi popravimo in naredimo celotno CAD konstrukcijo orodja. Nato pa s hyperMILL-om pripravimo programe za obdelavo na CNC stroju.

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.