Kontaktirajte nas

Kontra-deformacija izdelka

Izdelava kontra-deformiranega modela

Vedno več je potreb po kontra-deformaciji modelov. Največ vzrokov zato, lahko pripisujemo samemu materialu, saj ko izdelek pride iz orodja, se lahko ta še naknadno deformira oz. skrči in ne ustreza več zahtevam kupca. Zato je v večini takšnih primerov potrebno popraviti orodje, to pa pomeni, da je potrebno popraviti tudi originalni izdelek, ki bo prednapet za toliko, da ne bo prevelike deformacije, ko se bo izdelek ohlajal.

Temu lahko pristopimo na dva načina: ali ročno popravljamo model za kar se porabi veliko časa, saj je potrebno površine na novo zmodelirati ali pa s pomočjo naprednih funkcij v ThinkDesign popravimo celoten model z enim samim ukazom. Poglejmo si delovanje ThinkDesign-a na konkretnem primeru iz prakse.

Kontra-deformacija izdelkaStranka nam je posredovala CAD model, ki se je pri ohlajanju preveč deformiral in ga bo potrebno prednapeti.Kontra-deformacija izdelkaPoslala nam je tudi posnet (skeniran) model, ki je deformiran in stranki ta ne ustreza.

Kontra-deformacija izdelkaČe oba modela združimo in prekrijemo opazimo razliko.Kontra-deformacija izdelkaS pomočjo specialnega modula za kontra-deformacijo primerjamo originalen in izmerjen model. Programu podamo parametre in sam izračuna za koliko odstopajo določeni predeli in za koliko moramo deformirati model, da dobimo pravilen rezultat.Kontra-deformacija izdelkaNato s pomočjo ukaza za podvajanje (GSM replicate) popravimo CAD model z informacijami, ki smo jih dobili iz prejšnje analize. Tako dobimo prednapet CAD model.Kontra-deformacija izdelkaIn še narejena primerjava med original CAD modelom (siv), izmerjen model (rdeč) in popravljen CAD model (zelen).

V nekaj korakih smo prišli do zelo hitre in kvalitetne rešitve. Prednapeti CAD model lahko sedaj stranka posreduje svojemu orodjarju, ki bo ustrezno popravil orodje glede na novo obliko. Za to modifikacijo smo uporabili verzijo ThinkDesign Professional.

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.