Kontaktirajte nas

hyperMAXX – visoko zmogljiva obdelava

Praktična uporaba strategije HyperMAXX

V praksi je občasno potrebno obnoviti določena orodja za katere ne obstaja računalniška dokumentacija. Pri tem si lahko pomagamo s digitalizatorji in snemanjem modela za obnovo. Digitaliziran model, na katerem ženimo obdržati čim več detajlov originala, nam da veliko množico majhnih površin. To je še posebej izrazito pri izdelkih kot so očala.Uporaba gradnika pri obdelaviObdelava z orodjem z izmenljivimi ploščicami je bila tvegana. Saj se lahko poškoduje ena sama ploščica na orodju in s tem povzroči preobremenitev sosednjega zoba, ki mora odrezati povečan volumen. Brez takojšnje zamenjave poškodovane ploščice to pelje v verižno reakcijo poškodb in uničenje orodja. Posledično lahko tudi obdelovance in stroja.Uporaba gradnika pri obdelaviTrdo kovinska orodja velikih premerov so draga. Majhnimi premeri orodij pa podaljšajo čas obdelave. Rešitev smo našli v strategiji hyperMAXX programa hyperMill.
HyperMAXX je opcija znotraj strategije za obdelavo volumna. Omogoča nam pripravo programa za obdelavo volumna z gibanjem orodja s simulacijo vijačnice.Uporaba gradnika pri obdelaviTakšno gibanje orodja nam omogoči enak učinek kot če bi uporabili orodje z veliko večjim premerom. Hkrati pa se izognemo tveganju orodja z izmenljivo ploščico. Saj, tudi če pride do poškodbe orodja, ta ne povzroči nobene dodatne poškodbe na obdelovancu ali stroju.Uporaba gradnika pri obdelaviZ uporabo takšnega načina obdelave v ozkem prostoru, notranje gravure vložka smo prihranili na času obdelave več kot 30%. Zanesljivost obdelave je izboljšana in izraba orodja je optimalna.

Pri grobi obdelavi jekel, še posebej poboljšanih in kaljenih orodnih jekel, je velika obraba orodij. Zaradi namena orodij, trdote jekel ne moremo spreminjati, lahko pa spremenimo način izrabe orodij.Uporaba gradnika pri obdelaviPri klasični obdelavi kopiranja z orodji izdelanimi s sintranjem uporabimo le spodnji rob orodja ter skoraj nedotaknjeno orodje zavržemo ali pošljemo na ostrenje. Pri tem je dosežen volumen reza največ 0,75 premera orodja na dani globina reza.

S strategijo hyperMAXX smo odpravili prav te slabosti. Z veliko globino do 1,5 premera orodja in bočni globini reza enaki kot pri klasični obdelavi smo v celoti izrabili orodje in skrajšali čas obdelave.

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.