Kontaktirajte nas

Uporaba gradnika pri obdelavi

Uporaba gradnika za določitev funkcionalnosti izbranih površin

V praksi je občasno potrebno obnoviti določena orodja za katere ne obstaja računalniška dokumentacija. Pri tem si lahko pomagamo s digitalizatorji in snemanjem modela za obnovo. Digitaliziran model, na katerem ženimo obdržati čim več detajlov originala, nam da veliko množico majhnih površin. To je še posebej izrazito pri izdelkih kot so očala.Uporaba gradnika pri obdelaviVse te površine so posledično prenesene v gravuro kalupnega vložka.Uporaba gradnika pri obdelaviPri obdelavi je včasih potrebno ločiti površine izdelka od zapiralnih površin orodja. Takrat se je potrebno odločiti, ali model pretvoriti v površine in skupine površin razdeliti v plasti, ali pa obdržati telo za lažje upravljanje z modelom in za vsako potrebo z izbiranjem ločiti del površin. Če je število površin veliko je to zamudno, saj je potrebno izbrati tudi nekaj tisoč elementov.

HyperMill nam da možnost, da posamezne skupine površin izberemo in jih shranimo kot gradnik, ne da bi pri tem kakor koli vplivali na lastnost 3D telesa, solida.Uporaba gradnika pri obdelaviEnkrat izbrane elemente telesa shranimo v gradniku in mu določimo ime in lastnosti.Uporaba gradnika pri obdelaviTako pripravljene gradnike uporabimo pri obdelavi. Namen je lahko enak kot pri njegovi pripravi. Skupina površin za obdelavo.Uporaba gradnika pri obdelaviAli pa ga v naslednji strategiji uporabimo z drugačnim namenom, kot površine za mejo le z enostavnim klikom. Možna je izbira več gradnikov in njihovo povezovanje v eni strategiji.Uporaba gradnika pri obdelaviBrez gradnikov bi v praksi to pomeni ponovno izbiranje (klikanje) tisoč elementov, saj so površine razporejene v elementih obdelave, ki so si nasprotni in niso zamenljivi brez uporabe gradnikov.Uporaba gradnika pri obdelaviMakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.