Kontaktirajte nas

Avtomatska 5-osna obdelava ostankov

Priprava strategije za avtomatsko obdelavo ostankov vogalov obdelovanca

V orodjarstvu se z razvojem 5-osnih strojev, za obdelavo kompleksnih oblik, močno zmanjšala potreba po alternativnih obdelavah na potopni eroziji.

Na 3-osnih strojih je hitro dosežen limit optimalne obdelave zaradi potrebne dolžine rezkarja, tudi z večjimi premeri, za obdelavo globokih gravur.Avtomatska 5-osna obdelava ostankovZato je za vse nedosegljive površine potrebno rezkati elektrode z negativno obliko gravure in nato še s tehnologijo potopne erozije izžigati odvečni material. Za takšno obdelavo zadostuje cenejša tehnologija in stroji, vendar z neprimerno daljšim časom obdelave.
Z dostopnostjo 5-osnih strojev imamo tehnologijo na dosegu roke. Z nagibom vretena ali obdelovanca lahko dosežemo tudi do sedaj nedosegljive globoke gravure.Avtomatska 5-osna obdelava ostankovOrodja za takšno obdelavo pa so lahko normalnih dimenzij za optimalne hitrosti odrezovanja in dosego primerne površinske hrapavosti tudi v globokih gravurah z majhnimi radiji zaokrožitve vogala.Avtomatska 5-osna obdelava ostankovZa pripravo NC-programov za krmiljenje takšnih strojev je potrebno imeti veliko izkušenj na strojnih obdelavah in programiranju.

Programsko orodje HyperMill omogoča enostavno in hitro pripravo strategij tudi manj izkušenim pri 5-osnih obdelavah, saj le z želeno izbiro pogojev v meniju strategije nastavimo vse potrebno za izdelavo primernega programa.Avtomatska 5-osna obdelava ostankovProgram pa nam sam, avtomatsko izračuna vse potrebne nagibe orodja za dosego naj nedostopnejših vogalov. S postprocesorjem pa te nagibe spremenimo v NC-kodo razumljivo Krmilniku stroja.Avtomatska 5-osna obdelava ostankovMakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.