Kontaktirajte nas

Nov hyperMILL 2015.1, ki premika meje obdelovanja 

Slogan podjetja OPEN MIND WE PUSH MACHINING TO THE LIMIT vse bolj postaja resničnost, saj podjetje OPEN MIND vseskozi išče nove in nove rešitve ter razvija hyperMILL®, ki bo uporabniku prinesel ne samo enostaven produkt za uporabo, ampak najnaprednejši programski paket, ki bo bistveno zmanjšal čas dela in pri tem bo uporabnik dobil vrhunsko kvaliteto izdelka. HyperMILL®  dejansko omogoča WE PUSH MACHINING TO THE LIMIT in sodelovanje s podjetji, ki izdelujejo CNC stroje to le potrjuje.    

Nova verzija hyperMILL® vsebuje dodatne optimizacije in nove naprednejše funkcije. Nove funkcije za 2D in 5-osno obdelavo znatno zmanjšujejo čas programiranja in omogočajo učinkovito obdelavo. Za grobo frezanje so za 5x pospešili preračunavanje in tako postavili nove mejnike matematičnih preračunov. Nova verzija vsebuje cikle za merjenje Touch Probe tako, da lahko uporabnik na CNC stroju opravi tudi meritve kosa. Vstavljeni so novi ukazi v hyperCAD-S®, ki vse bolj postaja specialni CAD sistem prilagojen za CAM uporabnike. Te nove funkcije sedaj omogočajo bistveno lažje delo s CAM.

Kaj je novega v hyperMILL® 2015.1?

2D konturna obdelava na 3D modelih

Dodatna funkcija omogoča določitev števila vzmetnih (spiralnih) poti za fini cikel.

 Korist: Zmanjšuje odklone orodja in izboljša kakovost površine.


3D groba obdelava
 

Občutno izboljšanje računanja ostankov z majhnimi orodji, tudi do 5x hitrejše računanje. Kontrola kolizije se upošteva za vse sestavne elemente orodja (vreteno, držalo, podaljšek, orodje).

Cikli za merjenje

Proces kontrole kvalitete na CNC stroju postaja vedno bolj pomemben. V novi verziji hyperMILL®2015.1 so trije novi cikli, ki omogočajo kontrolo merjenja: merjenje pravokotnih in krožnih elementov kot tudi merjenje vzporednosti glede na osi.

Merilno orodje (Touch probe) je enostavno programirati v vseh ciklih, saj se definira kot orodje.

Uporabniki lahko izbirajo med tremi različnimi merilnimi funkcijami:

Informativna kontrola procesa: Možno je izdelati merilne podatke za individualno geometrijo, ki se shranijo na kontroler.

Aktivna kotrola procesa: Merilne cikle lahko integriramo v proces obdelave, ki nato aktivno kontrolirajo proces. Razlike se nato procesirajo v kontroler za pravilno obdelavo glede na vrednost odmika.

Določitev nične točke:Na ta način je možno hitro in zanesljvo definirati izhodiščno točko surovca.

Vsi cikli merjenja imajo preverjanje kolizije. Z zagonom NC programa za merjenje stroj posname merilne rezultate, ki jih nato lahko preverimo in primerjamo. Merjenje podpira tako 3osne kot 5-osne stroje.

Opomba: Cikli za merjenje potrebujejo prilagojen postprocesor.

Korist: Pospešeno zagotavljanje kvalitete za preverjanje lastnosti obdelovalnega kosa ali izdelka.

5-osno spiralno vrtanje

Spiralne poti orodja so narejene z novim ciklom spiralnega vrtanja. Orodje vstopa v material hitro in učinkovito. Nastavitev kota orodja na osnovi 5-osi omogoča prijazno obdelavo do orodja, ki zagotavlja varno odstranjevanje ostružkov. Menjava orodja ni več potrebna, saj so lahko uporabljena ne središčna rezalna orodja. Cikel je zelo dober za obdelavo trdih materialov.

Koristi:Varuje orodje. Predvrtanje ni več potrebno.


HPC poti orodja z hyperMAXX® - za maksimalne rezultate

hyperMAXX® je HPC (High-Performance Cutting) strategija za hyperMILL®. Strategija je osnovana na podlagi VoluMill™, ki je preverjeno in testirano najboljša v svojem razredu. HPC tehnologija proizvajalca Celeritive Technologies in je tudi dopolnjena s specialnim razvojem v OPEN MIND. Rezultat : hyperMAXX® je eden od najbolj obsežih in zmogljvih HPC paketov za generiranje trohoidnih poti orodja.

Z uporabo te strategije je zelo enostavno generirati optimalno porazdelitev 2D, 3D in 5-osnih HPC poti. To omogča CAM programerjem povečati učinkovitost stroja za katerokoli segment v obdelovalni industriji.

»Učenje, kako delati z hyperMAXX® ni trajalo dolgo. V bistvu, nam je vzelo manj kot eno uro. Življenjska doba našega orodja se je povečala za 500 odstotkov glede na naše izdelke. Zato verjamemo, da lahko vse naredimo z hyperMAXX®. To je najboljša pot za naprej!«, pravi Roland Mashke, CNC programer v Werkzeugbau Gebr. Kemmerich GmbH.

hyperCAD-S: V svojem razredu med CAD sistemi

Samo vrhunski CAM razvijalec lahko naredi CAD za CAM. S to mislijo je Open Mind Technologies AG, znan kot inovativen pionir, razvil nov CAD sistem, ki se popolnoma ujema s hyperMILL®. Sistem ima svoje 3D CAD jedro narejeno v OPEN MIND. Rezultat je unikaten CAD sistem za CAM programerje, ki je zelo enostaven za učenje in uporabo, ter pospešuje proces NC programiranja.

CAM programerji uporabljajo CAD sisteme različno. hyperCAD®-S je zato v celoti prilagojen specifičnim zahtevam CAM uporabnikov. Učinkovito CAM programiranje je glavna značilnost in je popolnoma podprta s CAD sistemom.

  •       Prilagojene fukcije filtriranja: poleg znanih lastnosti kot so layer-ji in barve, lahko po meri prilagodimo filtriranje tudi za geometrijske in sistemske lastnosti.

 

  •       Intelegentni urejevalnik elementov: poti orodja, poligonske mreže, oblaki točk, pravokotniki – vključitev CAM pomembnih elementov v CAD jedru občutno pospešujejo proces.
  •       Več-aplikacijski način: integriran 64-bitni sistem in vmesnik IDE omogočata odpiranje dokumentov kot svojo aplikacijo. Več modelov lahko procesiramo in računamo sočasno.
  •       Gladka izmenjava podatkov:

Uvoz: hyperCAD® datoteke, IGES, STEP, STL, DXF/DWG, oblak točk, Catia V4 in V5, Parasolid, Autodesk® Inventor®, Siemens NX, SOLIDWORKS, PTC Creo.

Izvoz: STEP, STL, DXF/DWG in oblak točk.

Samostojne orodne vrstice 

Orodne vrstice lahko izdelamo samostojno; željeni ukaz lahko prilepimo ali odstranimo iz orodnih vrstic preko primi/spusti. Vse osnovne nastavitve se lahko obnovijo.

Koristi: Povečana prijaznost do uporabnika.

Izboljšan rezalna ravnina

Funkcija rezalne ravnine se uporablja za izdelavo prerezov preko modela. Izbrani prerez ostane aktiven tudi pri uporabi drugih funkcij, vendar ne vpliva na obstoječo geometrijo. Sedaj lahko izdelamo in shranimo več prerezov hkrati. Orodja in poti orodja ostanejo nedotaknjena. Posebnost je zagotovo možnost, da lahko izberemo rob prereza na katerem lahko izdelamo mejno geometrijo ali dodamo dimenzijo. Prav tako je možno izmeriti razdaljo in kote, ko je prerez aktiven.

Korist: Več prijaznosti do uporabnika. Boljša analiza modela in obdelovanca.

Print box

»Print box« funkcija omogoča uporabniku enostavno izdelavo različnih pogledov modela. Uporabnik lahko skupaj sestavi samostojne poglede, prav tako prereze, različne detajle in tako naredi dokumentacijo za proizvodnjo. Dimenzije in tekstovne informacije so avtomatsko prilagojene glede na pogled, lahko pa jih tudi premikamo, skrijemo ali pokažemo.

  

Korist: Enostavna izdelava proizvodnega plana.

Pogledi struženja

Integracija CAD in CAM za struženje je še bolj izboljšana, saj so sedaj omogočeni trije stružni pogledi v hyperCAD®-S: Pogled obdelave struženja, aksialni pogled in radialni pogled. Uporabniki lahko sedaj hitro in enostavno aktivirajo različne stružne poglede.

Korist:Lažja uporaba in orientiranja pri struženju.

Pametna tehnologija izbiranja

Nove in izboljšanje možnosti izbiranja za ploskve in krivulje.

      Verižno izbiranje sedaj vsebuje tangetnost. Tako je lažje izbrati konture na modelu.

      Koplanarne in koaksialne ploskve: Izbiranje le teh lahko sedaj uporabimo tudi za modeliranje.

Korist: Prihranek časa. Prijazno do uporabnika. Manj klikov.

Direktno modeliranje z bočnimi površinami

V novi verziji imamo možnost izbrati bočne površine pri direktnem modeliranju teles. Nova možnost »stranske ploskve« avtomatsko zapolnijo in podaljšajo področje z dodatnimi ploskvami. Dodatke dodamo preko direktnega modeliranja, jih definiramo z barvami in pripravimo za kasnejšo obdelavo.

Korist: Izboljšan pregled in prijaznost do uporabnika.

 

Ekipa 3WAY

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.