Kontaktirajte nas

3D printerji MakerBot Replicator 2 in 2X

»Dovolj napredne tehnologije ni mogoče ločevati od magije« ~ Arthur C. Clarke

 

Za vsa podjetja, industrijske obrate, ter posameznike - inženirje, oblikovalce, raziskovalce ali pa zgolj posameznike željne ustvarjanja, ki neprestano težijo k stroškovnem izboljševanju svojega poslovanja ali proizvodnje ima podjetje 3WAY d.o.o. preprosto rešitev. Naši 3D printerji MakerBot Replicator 2 in MakerBot Replicator 2X omogočajo cenejšo alternativo izdelovanja prototipov in funkcionalnih sestavnih delov končnega izdelka.

V 3WAY d.o.o. sledimo trendom, ki jih narekuje trg vrhunskega 3D oblikovanja. Iz trga že vrsto let za slovenska perspektivna podjetja ponujamo najsodobnejšo tehnologijo, ki jo lahko po sprejemljivi ceni ponudimo slehernemu izmed njih.

Predstavljamo bliskovito rastoče in vse pomembnejše pripomočke v vsakdanjem poslovanju – 3D tiskalnike MakerBot Replicator 2 in MakerBot Replicator 2X. Ti se od ostalih 3D tiskalnikov razlikujejo po izjemni resoluciji tiskanja 100 mikronov. Tiskalniki Replicator 2 so zasnovani tako, da ne zavzemajo veliko delavnega prostora in uporabljajo PLA materiale za tiskanje, so zelo zanesljivi, tudi brez ogrevane platforme, kar vam prihrani do 32% pri stroških energije. MakerBot Replicator 2X pa se razlikuje po tem, da omogoča tiskanje z dvema glavama, kjer lahko s pomočjo segrete platforme uporabljamo ABS material. Tako lahko tiskamo 3D modele dvo-barvno brez menjave materiala.

MakerBot Replicator 2

Replicator 2 postavlja nove standarde pri namiznih 3D printerjih. To je četrta generacija 3D tiskalnikov podjetja MakerBot in je njihov najboljši 3D tiskalnik na tržišču. Z resolucijo 100 mikronov in velikim volumnom tiskanja ~6700 kubičnih centimetrov je MakerBot Replicator 2 enostaven, hiter in najbolj dostopno orodje za izdelovanje kvalitetnih modelov. Podjetje MakerBot postavlja nove standarde pri vsakdanjem delu, tako da jih lahko tudi vi z njimi postavite na višji nivo.

Z Replicatorjem 2 lahko izdelate kvalitetne modele in zelo kompleksne modele. Pri 3D printerjih se kvaliteta meri z višino nivoja. Ta tiskalnik omogoča velikost nivoja 100 mikronov in s tem dobimo zelo gladko površino, brez da bi jo kasneje obdelovali. Osnovni material je bioplastika oz. PLA pri katerem se ne pojavi drsenje, lupljenje.Izdelovanje svetovnega razreda
Z novim MakerBot Replicatorjem 2 lahko pričakujete izdelavo profesionalnih in kvalitetnih prototipov, atraktivnih umetniških del. Kvaliteta 3D tiskanja je pogosto merjena v višini nanosa plasti, manjša kot je plast večja je resolucija.

Dovolj prostora za ustvarjanje

MakerBot Replicator 2 vsebuje delovni prostor, ki je večji od prejšnjih tiskalnikov v vseh treh dimenzijah. Tiskalnik ima 6718,7 kubičnih centimetrov delovnega prostora s katerim lahko razmišljate in ustvarjate širše kot kadarkoli prej. Novi MakerBot Replicator 2 je po svojem volumnu za 37% večji od svojih predhodnikov. V kombinaciji z napredkom v hitrosti, lahko sedaj naredimo veliko več v mnogo krajšem času. MakerBot PLA žarilna nitka

Sedaj lahko dosegate najvišjo kvaliteto izdelkov in hkrati naredite uslugo okolju. Replicator 2 perfektno deluje z materialom PLA, obnovljivo bioplastiko, ki se zanesljivo drži platforme, praktično brez luščenja, gubanja, drsenja. Z MakerBot PLA žarilno nitko lahko izdelate profesionalno kvalitetne prototipe in ogromne kose z dimenzionalno stabilnostjo, kar pomeni, da to kar oblikujete tudi dobite. Še več, prihranili boste do 32% manj energije, kot z uporabljanjem ABS plastike. Prašno obarvano jekleno ohišje

Da bi bil Replicator 2 dovolj čvrst in trajen za tiskanje visoke hitrosti ima trdno jekleno ohišje, ki je prašno barvano in lično izdelano. Ohišje je odporno tudi na spremembe temperature in vlage, zaradi česar je prilagodljivo vašemu delovnemu mestu.

MakerBot Replicator 2X

Replikator 2X je eksperimentalni 3D tiskalnik z dvema glavama, kjer lahko s pomočjo segrete platforme uporabljamo ABS material. Tako lahko tiskamo 3D modele dvo-barvno brez menjave materiala. Velikost tiskalnika je popolnoma enaka tiskalniku Replicator 2 samo, da ima ta tiskalnik še dodatno ogrevano osnovno ploščo in tudi zaprto delovno območje s pleksi steklom. Zaradi ogrevane osnovne plošče je tudi delovni prostor tiskanja nekoliko manjši in znaša ~6000 kubičnih centimetrov.

Če želite imeti modele v dveh različnih barvah, lahko to storite brez menjave barve materiala, saj glavi omogočata enostavno menjavo med barvama. Zaradi bolje kontroliranega in enakomernega ohlajanja ABS-a ima tiskalnik zaprte stranice s pleksi steklom.

Super ravno ogrevana vgrajena platforma, optimizirana za ABS

Dobro 3D tiskanje temlji na spoznanju o pomembnosti ploskosti. MakerBot uporabniki vedo kako pomembno je imeti super ravno ploščo, zato so si proizvajalci tiskalnika MakerBot Replicator 2X to lastnost postavili kot prioriteto. Črna aluminijasta vgrajena plošča je anodizirana za dolgoživost in obdelana z visoko toleranco ravnosti, tako tisk drži bolj zanesljivo in preprečuje vpogibanje navzgor.

Šest stransko zaprt prostor za stabilizirano ABS hlajenje

Ker se ABS plastika ohlaja prehitro, se pri tem nagiba k neenakomernemu krčenju in zaradi tega lahko nastanejo razpoke ali neenakomerne površine. Da bi takšne stvari minimizirali, so proizvajalci zaprli delovni prostor s plaksi steklom. Tako ni treba skrbeti za pretok zraka v delovnem prostoru, ki lahko povzroči nedoslednost pri tisku. Za spremljanje delovanja tiskanja so stranice prozorne.

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.