Kontaktirajte nas

Zanesljiva obdelava rebrastih geometrij

Programiranje rebrastih geometrij ni enostavno delo. V sodelovanju z OPEN MIND je Volkswagen razvil funkcijo, ki omogoča najbolj učinkovito obdelovo rebraste geometrije. Funkcija omogoča avtomatsko zaznavanje utorov za obdelavo, loči pa tudi pokončne in ravne dele, ki se jih lahko obdela ločeno.

Od inženiringa orodja do kompetenčnega centra

VOLKSWAGEN AG iz Braunschweig je tehnološki pionir za konstruiranje komponent za orodja, saj imajo impresivni produkcijski portfelj, ki jim omogoča učinkovitost in uspešnost na področju CAD/CAM procesa. To podjetje izdeluje kalupe za glave cilindrov in ohišja, orodja za vlivanje menjalnikov, sestavne dele za ohišja, orodja za preoblikovanje pločevine in orodja za brizganje plastike.

hyperMILL-rib-machining

»Za OPEN MIND smo se odločili leta 2002, ker nam je hyperMILL® nudil najboljšo podporo za našo standardizacijo«, pravi Jörg Wenserski, vodja inženiringa v strojnem centru. » To je vodilo v partnerstvo z OPEN MIND in rezultat tega sodelovanja je dosežen visok tehnološki standard.«  Projekt obdelave reber je primer dolgoročnega partnerskega sodelovanja s CAM zastopnikom.

Obdelava reber brez rizika

Skupina sodelavcev, ki je zadolžena za obdelavo reber je razvila testni model, ki je vseboval probleme vseh znanih težavnostnih stopenj, kot so gnezdenje, globoki žepi, presečišča reber, radialna rebra in presečiščne konture.
Na osnovi teh lastnosti je OPEN MIND postopno razvijal cikel za obdelavo reber, ki predstavlja veliko inovacijo za samo obdelavo, npr. integrirana funkcija za grobo/fino obdelavo, integrirana obdelava žepov za široka rebra, avtomatsko zaznavanje kolizije držala orodja s stoščastimi rezkalnimi orodji  ter integrirano obdelavo dna reber.

V primeru komponent z veliko stopnjo reber nam nov način omogoča občutno zmanjšanje časa obdelave na stroju. Nov cikel za obdelavo reber zmanjša čas programiranja za polovico. »Poleg načrtovanih znižanj programskih in obdelovalnih časov smo uspeli doseči boljšo zanesljivost procesa in zmanjšali obrabo orodja,« pravi Wolfgang Sofftner, partner za 3D obdelavo komponent za orodje.

Več informacij lahko najdete na spletni strani OPEN MIND.

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.