Kontaktirajte nas

MakerBot predstavil nove rešitve 3D printanja za profesionalce in učitelje

BROOKLYN, N.Y., September 20, 2016 – MakerBot, kot  vodilni na področju namiznega 3D printanja je danes objavil nove rešitve 3D printanja, ki se navezujejo na vedno večje potrebe profesionalcev in učiteljev. MakerBot verjame, da bodo njihove nove rešitve ponudile inženirjem in oblikovalcem hitrejšo in bolj učinkovito pot za razvoj idej in ponudila učiteljem lažjo pot za integracijo 3D printanja v učilnicah.

Novi aplikaciji MakerBot Print in MakerBot Mobile sta izdelani tako, da omogočata profesionalcem enostavno integracijo MakerBot-a v delovno okolje in pomagata učiteljem predstaviti študentom 3D printanje. Aplikaciji pomagata poenostaviti proces priprave printanja, prihranita čas in pomagata izdelati bolj kvalitetne printane modele. Novi MakerBot Replicator+ in Replicator Mini+ sta bila prenovljena in testirana za zagotavljanje učinkovitosti, kar pomeni hitrejše, enostavnejše in bolj zanesljivo printanje z večjim volumnom. Z novim materialom Slate Gray Tough PLA filament-om lahko inženirji izdelajo prototipe in držala, ki so bolj obstojni in bolj odporni proti udarcem . Za učitelje je MakerBot izdal Thingiverse Education, kjer lahko učitelji poiščejo vsebino o 3D printanju, ki so jo naredili drugi učitelji. 


MakerBot Replicator+ in Replicator Mini+

Novi MakerBot Replicator+ in Replicator Mini+ sta bila prenovljena in testirana za zagotavljanje učinkovitosti, kar pomeni hitrejše, enostavnejše in bolj zanesljivo printanje z večjim volumnom. Oba printerja imata izboljšana vodila in Z-sklop, ki sta narejena iz trših materialov. Bolj toga konstrukcija pa omogoča konstantno in predvidljivo printanje. MakerBot-ovi novi 3D printerji so šli skozi obsežno preizkušanje printerja in podsistemov. Za zagotavljanje zanesljivosti in visoke kvalitete printanja so v razvoju printerjev naredili preko 380.000 ur testov, ki so se izvajali na različnih področjih tovarne. Med tem procesom je MakerBot sodeloval s podjetjem Stratasys za implementacijo novih, bolj konstantnih procedur za izboljšanje kvalitete printanja, testiranje življenjskega cikla izdelka in preverjanje rezultatov testiranja.

Tako MakerBot Replicator+ in Replicator Mini+ sta hitrejša in tišja glede na njihova predhodnika, poleg tega imata tudi večji volumen za printanje večjih modelov oz. printanje več modelov hkrati. MakerBot Replicator+ je približno 30 odstotkov hitrejši, ima 25 odstotkov večji volumen printanja in je za 27 odstotkov tišji kot MakerBot Replicator pete generacije. MakerBot Replicator Mini+ je približno 10 odstotkov hitrejši, ima za 28 odstotkov večji volumen in je za 58 odstotkov tišji kot MakerBot Replicator Mini. Oba 3D printerja vključujeta zamenljiv MakerBot Smart Extruder+, ki je narejen in testiran za zagotavljanje boljšega delovanja v daljšem časovnem obdobju.  


Slate Gray Tough PLA filament paket

Z novim materialom Slate Gray Tough PLA filament-om lahko inženirji izdelajo bolj obstojne in proti udarcem bolj odporne prototipe in držala, s katerimi  privarčujejo  čas in denar pri testiranjih. Nov paket vsebuje tri kolute MakerBot Slate Gray Tough PLA filament-a in MakerBot Tough PLA Smart Extruder+. Novi material kombinira najboljše karakteristike PLA in ABS materiala. Je tako trden kot ABS s podobno natezno, tlačno in upogibno trdnostjo, vendar se printa enostavno in zanesljivo kot PLA. Zgrajen je tako, da se pred zlomom zvije, tako kot ABS. Te kvalitete naredijo novi material primeren za funkcionalne prototipe, razne šablone in držala. MakerBot Tough PLA je testiran in optimiziran za printanje zanesljivo in enostavno s Tough PLA Smart Extruder+.

 

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.