Kontaktirajte nas

3D delavnica

Napredne metode 3D skeniranja, 3D modeliranja in 3D printanja

V petek 13. novembra se je v poslovnih prostorih podjetja 3WAY d.o.o. odvijala brezplačna 3D delavnica na temo »Napredne metode 3D skeniranja, 3D modeliranja in 3D printanja«. Udeleženci delavnice so si lahko ogledali 3D printerje MakerBot, DLP in 3D skenerje DAVID.

3D delavnica


 
Razstavljeni so bili tudi različni modeli narejeni s 3D printerji MakerBot in DLP. Na delavnici je bilo prikazano, kako se lahko z uporabo 3D tehnologij iz nekega naključnega objekta, konkretno iz penastega modela možganov, naredi uporaben izdelek.

3D delavnica


 
Predstavljeno je bilo skeniranaje in delovanje DAVID SLS-2 3D skenerja, ki nam realen objekt pretvori v digitalno obliko. Skeniranje poteka preprosto, saj s pomočjo posebne mize David TT-1, ki avtomatsko obrača model skeniranja, program sam sestavlja točke oz. slike skeniranja. Po končanem procesu skeniranja je bil prikazan eden od načinov kako lahko popravimo skeniran model.

3D delavnica


 
Cilj končnega izdelka je bil podstavek za svinčnike in USB ključe. S pomočjo programa ThinkDesign so predavatelji pokazali modeliranje lukenj za USB ključe in nosilcev za svinčnike. Ko je bil model končan so ga izvozili v program MakerBot Desktop, ki služi za pripravo programa za 3D printanje. Udeleženci delavnice so bili nad prikazanim procesom navdušeni in po zaključku predavanja so prejeli še končni izdelek, katerega proces nastajanja so spoznali na delavnici. 

3D delavnica

MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.