Kontaktirajte nas

Programska oprema hyperMILL

PROGRAMIRAM
ENOSTAVNO IN
UČINKOVITO

Programska oprema hyperMILL

O PROGRAMU

OPEN MIND Technologies AG je nemški (izdelovalec) razvijalec CAM rešitev. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1984 kot razvijalec algoritmov za izdelovalce CNC kontrolerjev (Grundig/ Philips, Siemens). Opirajoč se na ta obširen NC know-how so razvili CAM programski paket hyperMILL.

Program se je zelo lahko hitro naučiti in ga uporabljati. Uporabnik skozi celoten CAD/CAM proces dela le z enim okoljem in enim podatkovnim modelom. Pomembna lastnost je ta, da je celotni uporabniški vmesnik preveden v slovenski jezik in s tem še bolj približan slovenskemu uporabniku. Sedaj je učenje in uporaba programa dostopna vsem, tudi tistim, ki jim tuji jeziki delajo težave.

hyperMILL/CAD je lahko tudi samostojni CAD/CAM programski paket za najzahtevnejšo uporabo. Napredne in avtomatične funkcije, zelo visoka zmogljivost, inteligentno izogibanje kolizij je le nekaj prednosti, ki omogočajo edinstvene možnosti za programiranje, oblikovanje in konstruiranje orodij. hyperMILL/CAD ponuja rešitve za rezkanje znotraj modelirnega okolja v enem samem paketu. Spekter obdelav se širi od 2.5D, kot so vrtanje in delanje utorov, pa tja do 3D obdelav in 5 osnih obdelav samostojnih površin tako simultano kot indeksno. Več lastnosti o hyperMILL pa je navedeno spodaj.

2.5D REZKANJE - 2.5D MILLING

Za tipične 2D operacije se uporabljajo strategije kot so, frezanje ravnin, frezanje žepov, konturno frezanje, frezanje ostankov večjega orodja. Efektivnost programiranja pri izdelavi žepov in lukenj se poveča in izboljša s funkcijo prepoznavanja gradnikov, ki nam avtomatsko sortira luknje/žepe in tako lahko bolj pregledno obdelamo vse elemente.

VRTANJE - DRILLING

Luknje lahko obdelujemo iz ene ali samodejno iz različnih smeri. Izbiramo lahko načine kot centrirno vrtanje, enostavno vrtanje, vrtanje z lomljenjem špene, globoko vrtanje, povrtavanje, vrezovanje in rezkanje navojev.

STRUŽENJE - TURNING

Modul millTURN, ki je povsem integriran v hyperMILL, omogoča uporabnikom svobodno uporabo strategij za frezanje in struženje v istem programskem vmesniku. Z eno samo CAM-rešitvijo lahko pripravimo programe struženje in rezkanje z enim vpetjem na ustreznih strojih. S celovito integracijo modula lahko uporabljamo skupne knjižnice orodij, modele ostankov obdelave, kontrolo kolizije in postprocesorje za skupne stružno-rezkalne programe.

3D REZKANJE - 3D MILLING

Enostavne in kompleksne izdelke se lahko učinkovito obdela s 3D strategijami od grobega frezanja volumnov z izračunom ostanka obdelave na katerega nadaljuje izračun naslednje strategije do finih strat egij profilnega frezanja, frezanja ostankov ter specialnih strategij, kot so kompletno in enakomerno frezanje. Aktivno izogibanje kolizijam med obdelovancem in ne reznimi deli orodja, držal, strojnega vretena in vpenjal nam pomaga pri optimizaciji programa in popolnega izkoristka orodja.

VISOKO PRODUKTIVNO REZKANJE - MAXX MACHINING

MAXX Machining je nova funkcija grobe, visoko produktivno obdelave z veliko globino reza, ki izkorišča celotno rezilo orodja, in z manjšim bočnim odrezovanjem s spiralno potjo orodja, ki zelo zmanjša čase obdelave. Slednjo funkcijo lahko uporabljamo pri 2D, 3D in 5X grobih obdelavah.

5X REZKANJE - 5X MILLING

5osna obdelava hyperMILL je v svetu priznana kot inovativna, enostavna in zanesljiva tehnologija za uporabo. Odvisno od naloge obdelave in kinematike stroja uporabniki lahko izberejo optimalen tip 5osne obdelave. Od različnih nagibnih strategij, ki vključujejo obdelavo z fiksnim kotom orodja 3+2, avtomatskim indeksiranjem in 5osno simultanim obdelovanjem.

Poznavanje vmesnikov 3D strategij, kot so profilne obdelave ali avtomatske obdelave ostankov, se lahko nadgradijo v 5osno obdelovanje. Na razpolago je širok nabor 5osnih strategij za konturno grobo in fino obdelavo površin in oblik (Shape Offset strateguje).

GALERIJA

hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill hyperMill
MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.