Kontaktirajte nas

Programska oprema - ThinkDesign

KO 3D
MODELIRANJE
POSTANE
ODVISNOST

Programska oprema - ThinDesign

O programu

Danes je težko najti programsko opremo, ki bi bila sposobna združiti oblikovanje, inženiring in menedžment celotnega izdelka. Zato je podjetje Think3 izdelalo CAD paket ThinkDesign, v katerem je združeno izdelovanje tako oblikovno kot izvedbeno. Pri uporabi se ogromno uporabnikov vpraša ali bo tako orodje enostavno za uporabo, saj je znano, da pri drugih CAD paketih potrebujemo za učenje več tednov oz. mesecev - celo nekaj let, da jih popolnoma obvladamo. Ker pa je čas denar in se tega v Think3 dobro zavedajo, je ThinkDesign enostaven za uporabo in učenje.

Tečaji trajajo od 3 do 5 dni in uporabnik lahko že samostojno 3D modelira (volumsko in površinsko) in pripravi 2D dokumentacijo.

Kompletni uporabniški vmesnik je preveden v slovenski jezik in je tako še bolj enostaven, prilagojen in razumljiv slovenskemu uporabniku.

Pametni objekti - Smart Objects

Pametni objekti so uporabni pri oblikovanju, konstruiranju ter povečujejo produktivnost, saj nam poenostavijo izdelavo detajlov, ki jih moramo narediti večkrat. Takrat detajle oziroma več različnih lu kenj, utorov, radijev, posnetji, združimo in shranimo v en pameten objekt. S tem smo bistveno skrajšali čas modeliranja, saj pametni objekt enostavno prenesemo na določeno mesto na modelu.

V pameten objekt lahko pretvorimo tudi celotne sestave, katere nato vnašamo v sestav brez dodatnega modeliranja.

Interaktivno modeliranje - Interactive modeling

Interaktivno modeliranje je modeliranje in popravljanje obstoječe geometrije. S pomočjo označevanja geometrijskih elementov na telesu, ki ima lahko zgodovino ali ne, enostavno popravljamo, brišemo in dodajamo elemente. Idealno orodje za popravljanje uvoženih modelov.

Global oblikovno modeliranje - Global Shape Modeling

Z globalnim oblikovnim modeliranjem lahko na zelo enostaven način pridemo do zelo kompleksne rešitve, ki bi jo zelo težko dobili z klasičnimi postopki modeliranja. Preoblikujemo lahko krivulje, površi nske modele, telesa in tudi trikotniške mreže.

Pločevina - Sheet metal

Modul za izdelavo izdelkov iz pločevine je iz verzijo v verzijo vse bolj inovativen in izboljšan. Prav tako v pomoč pride čarovnik za izdelavo pločevine, saj nam le ta avtomatsko definira, kje se bo i zdelek krivil, odrezal. Tako nam prihrani čas in pospeši proces izdelave. Izdelava koračnih upogibov je možna tako na cilindričnih, konusnih in zavitih površinah.

Konstrukcija orodij - Frame design

Za konstruiranje raznih konstrukcij ima program tudi poseben modul za izdelavo profilov/ogrodij na podlagi 3D profila. Potrebno je izdelati samo parametrični 3D profil na katerega z enostavnim klikanjem na želena mesta dodajamo profile, ki se tudi avtomatsko odrežejo med saboj. Izvrstno orodje za konstrukcijo ogrodij.

Konstrukcija cevovodov - Pipe design

Modul za konstrukcijo cevovodov vsebuje že standardne cevi, prirobnice, T prehode, kolena. Osnova je 3D parametrični profil na katerega postavljamo željeni cevovod.

Prilagajanje modela - Adaption on measured data

Prilagajanje modela glede na izmerjeni model (AMD - Adaption on Measured Data) je najnovejša funkcija za obratno inženirstvo (Reverse Engineering), saj lahko sedaj na zelo enostaven način popravimo CAD model na podlagi izmerjenega STL modela. Za popravljanje modela smo prej porabili zelo veliko časa, sedaj je to opravljeno z nekaj kliki.

GALERIJA

Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign Programska oprema ThinkDesign
MakerBot Authorized Resseler Gold MakerBot Authorized Resseler Certified David Reseller HP Authorised Reseller

Stopite v stik z nami! Za več informacij o sodelovanju z nami nas kontaktirajte in vam bomo strokovno usposobljeni svetovalci z veseljem pomagali.